Mertu ja Puteri

Mertu ja Puteri saivat yhteisen kodin Espoosta marraskuussa 2010.

Noin nelivuotiaat sisarukset Mertu ja Puteri ehtivät etsiä pitkään yhteistä, uutta kotia. Molemmat olivat alunperin keskisuomalaisen kissayhteisön jäseniä, joista omistaja joutui luopumaan, koska ei kyennyt huolehtimaan kuudentoista kissan katraastaan.

Mertu on kiltti ja kiva tyttökissa, sievä kuin karamelli! Väriltään Mertu on upea savunmusta: valkoinen pohjakarva vilkkuu hauskasti mustan päällyskarvan alta. Mertu tykkää nukkua ihmisten vieressä yöt ja päivisin se käy puskemassa hellyydenpuuskiaan housunlahkeisiin.

Puteri on kulmakunnan komein kolli, joka on väriltään yhtä upea kuin siskonsa, mutta kooltaan varsin komea. Puteri pitää rajuista painileikeistä kissojen kesken. Herkkä puolikin Puterilla on, se kehrää helposti ja viihtyy yöt ihmisten vieressä nukkumassa. Puteri tykkää myös valjaissa ulkoilemisesta.

Pitkän etsinnän jälkeen loppusyksyllä 2010 Mertu ja Puteri saivat vihdoin oman kodin pääkaupunkiseudulta.

Kuvissa vasemmalla Puteri, keskellä Mertu. Oikealla sisarukset yhdessä.