Matilda ja Joose (nyk. Diiva ja Devil)

Matilda ja Joose saivat yhteisen kodin Vantaalta marraskuussa 2010.

Mustavalkoiset Matilda ja Joose syntyivät kesäkuun lopulla 2009 ja elelivät varhaiset elinkuukautensa maaseudulla ilman merkittäviä ihmiskontakteja. Sijaiskodissaan ne ehtivät viihtyä lopulta yli vuoden ja tottuivat vähitellen ihan tavalliseen arkeen tavanomaisine rutiineineen sekä kasvoivat siinä samalla hurjasti.

Matilda on sisaruksista uteliaampi, mutta toisaalta myös epäluuloisempi. Koskea neito antaa vain toisinaan leikin tai ruokailun yhteydessä ja silloinkin vain vähäsen. Joose puolestaan on tutun ihmisen kanssa ihan käsiteltävä kaveri. Puskee jalkoja ja kiipeää sänkyyn viereen koisaamaan. Vieraita ihmisiä Joosekin vielä arastelee. Molemmat ovat tosi leikkisiä, varsin vauhdikkaita, sisäsiistejä ja kovia syömäreitä.

Sisarukset tulevat hyvin toimeen muiden kissojen kanssa, mutta koska ne ovat keskenään toistensa parhaat kaverit, niille haluttiin löytää yhteinen loppuelämänkoti. Marraskuun lopulla 2010 Matildan ja Joosen pitkä odotus viimein palkittiin ja parivaljakko pääsi muuttamaan omaan, yhteiseen kotiin Vantaalle.

Kuvissa oikealla Joose, keskellä Matilda. Vasemmalla sisarukset yhdessä.