Rusina

Rusina sai kodin Liedosta tammikuussa 2010.

Rusina-pojassa huomio kiinnittyy ensimmäisenä sen muhkeaan olemukseen ja erikoisiin tassuihin. Rusinalla on itse asiassa kolme peukaloa kummassakin etutassussa sekä hurjan kokoiset takatassut. Rusina on myös yksi yhdistyksen julkkiksista: se poseeraa Dewin 2011 löytöeläinkalenterissa kesäkuun kollina!

Rusina ylimääräisine varpaineen päätyi Dewin sijaiskotiin talvella 2008, jolloin se löytyi harhailemasta Ylioppilaskylästä. Rusinan elämä sijaiskodissa ei ollut lainkaan mutkatonta: se kärsi virtsakiteistä ja pissaili vaivojensa vuoksi vähän sinne sun tänne, välillä vesikuppiin ja välillä lehden päälle. Sisäkissan elämä ei myöskään ollut Rusinalle ollenkaan helppoa. Se kaipasi kovasti ulos ja sinne päästessään, valjaissa tai tarhassa, ei se olisi halunnut tulla sisälle ollenkaan. Pissavaivoihinkaan ei pysyvää helpotusta tuntunut löytyvän.

Pitkän kodin etsinnän ja puntarointien jälkeen Rusina löysi kuitenkin unelmiensa kodin maalta. Rusinan tarina on Dewin historiassa poikkeuksellinen, sillä se luovutettiin erityisehtojen kera kotiin, jossa sillä on mahdollisuus ulkoilla vapaana. Rusina elää onnellista elämää rauhallisella paikalla maaseudulla, jossa pissaongelmat ovat kaukainen muisto vain. Se nauttii kovasti elämästään, rapsutuksista ja herkkupaloista. Sille tuntuu myös riittävän tieto, että ulkoilmaan on mahdollista päästä, sillä etenkin huonolla ilmalla Rusina ei pistä tassuaan ulos ollenkaan.