Tuutikki

Tuutikki sai kodin Turusta tammikuussa 2011.

Arviolta noin 1-2-vuotiaana yhdistykselle tullut Tuutikki eli Neito Ohdake pääsi muuttamaan omaan kotiin tammikuun 2011 lopulla. Se loukutettiin Hirvensalosta neljän pentunsa kanssa elokuussa 2010. Ohdake oli pyöräyttänyt pennut omakotitalon piharakennuksen alle ja talon omistaja huolestui kissojen kohtalosta. Ohdake-emo saatiin heti alussa loukkuun yhden pentunsa kanssa ja lyhyen loukutusprojektin jälkeen koko kissaperhe saatiin kotihoitoon. Ohdake steriloitiin, rokotettiin ja madotettiin yhdistyksen toimesta ja se todettiin myös FIV/FeLV-negatiiviseksi.

Ihmisiin tottumaton Ohdake oli sijaiskotiin mennessään arka ja hyvin pelokas. Kotihoitajan sinnikäs kesytys, rauhallisuus ja pitkäjännitteisyys palkittiin, sillä Ohdake alkoi pienin askelin edetä kohti kotikissamaista käytöstä. Aluksi sille maistui vain leikki, mutta varmistuttuaan siitä, ettei kotihoitajista ollut sille vaaraa, alkoi se pikkuhiljaa oma-aloitteisesti myös lähestyä kotihoitajiaan kehräyksen ja kiehnäyksen muodossa. Siitä kehityssuunta oli siliteltäväksi ja rapsuteltavaksi nuoreksi neitokissaksi, joka oli omien hoitajiensa kanssa täysin käsikesy. Vieraita Ohdake edelleen aristeli muuttaessaan uuteen kotiin, mutta siellä Ohdakkeen kesyyntyminen saa jatkua vapaasti.