Pepe-kani (nyk. Mauno)

Pepe-kani löysi nopeasti uuden kodin alkuvuodesta 2011.

Tavallisimmin Dewin hoiviin päätyy kissoja, mutta aina toisinaan joukkoon mahtuu muitakin karvaturreja.

Pepe on keväällä 2010 syntynyt leijonanharjaskaniuros, joka tuli yhdistykselle tammikuun 2011 lopussa etsimään uutta kotia. Sijaiskodissa Pepe osoittautui alku-ujostelun jälkeen vilkkaaksi, uteliaaksi ja rohkeaksi kaveriksi, joka haluaa olla siellä, missä kaikki muutkin sekä tutkia joka nurkan ja kolon. Ihmiseen Pepe suhtautuu uteliaasti ja ystävällisesti, vaikkei useinkaan malta tutkimiseltaan pysähtyä siliteltäväksi. Sijaiskodissa ollessaan Pepe teki rohkeasti tuttavuutta myös kissoihin, tosin kissat eivät tästä olleet kovin innoissaan!

Kovin kauaa ei Pepen tarvinnut kotia etsiä: maaliskuussa 2011 Pepe pääsi muuttamaan uuteen kotiin Velkualle. Uudessa kodissa Pepe nimettiin Maunoksi. Mauno osoittautui heti rohkeaksi ja vauhdikkaaksi kaniksi ja innostui nähdessään uuden, naaraspuolisen kanikaverinsa, joka odotti uudessa kodissa! Kaneista kehittyi nopeasti hyvät ystävät.

Mauno on kiltti ja esim. antaa pukea valjaat ongelmitta. Mauno ei myöskään jyrsi johtoja, tuolin jalkoja, vaatteita tms. Mauno tottui nopeasti käsittelyyn ja on sylissä mielellään, mutta alkaa suunnitella pois lähtöä, jos kukaan ei silitä. Mauno käyttäytyy hyvin valjaissa ulkona, ei säikähtele turhista ja selvästi nauttii ulkoilusta. Maunoa on alettu totuttaa uuteen harrastukseen, nimittäin kanien estehyppyyn! Tähän Maunolla riittääkin vauhtia, rohkeutta ja innostusta. Uuden omistajan sanoin, Mauno on kaikin puolin osoittautunut täydelliseksi kaniksi!