Myllymäen Violetta (nyk. Harmi)

Violetta sai kodin Turusta joulukuun alussa 2011.

Kuulumisia uudesta kodista 14.1.2012: ”Harmista tosiaan on kuoritunut oikein ihastuttava tyttö, antaa rapsuttaa ja silittää ja kehrää kovin. Olemme myös jo kerran nostaneet hänet huoneesta toiseen ja otti sen ihan rauhallisesti. Kovin tykkää leikkiä, etenkin kaikki mattojen hapsut ovat kiehtovia ja höyhenhuisku on myös kiva, etenkin maton alle piilotettuna. Kissamme Sipulin kanssa Harmi jonkin verran leikkii, hieman vielä vierastaa kun tuo Sipulin on  leikeissään hieman raju. Sipulin juuri kävimme leikkauttamassa eli tällä hetkellä on aika rauhallista. Myös Jekku-kani tuttavuus on Harmia kiinnostanut ja tuntuu että kanimme myös pitää kovin Harmista. Harmin syömisen kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Syö tällä hetkellä RC:n Sensible raksuja ja ovat toimineet. Lisäksi hän saa vaihtelevasti kanaa, naudan jauhelihaa ja kaupan kunnolla proteiinipitoisia märkäruokia. Myös HYLA kevyt kermaviiliä on maistanut. Harmin lempipaikkoja ovat hänen itse itselleen valtaama nojatuoli sekä lintujen ja oravien tiirailu ikkunasta sohvan nojalta. Hieman neiti myös juttelee vaikka alkuun viettikin suurimman osan ajasta sängyn alla piilossa. Mielestämme kyllä aivan mahtava kissa.”

Myllymäen Violetta, tuttavallisemmin Harmi, on vahvaluonteinen nuori harmaakilpikonnaväritteinen naaraskissa, joka loukutettiin Uudenkaupungin Myllymäeltä keväällä 2011. Ikää tällä vihreäsilmäisellä ja luonteikkaalla kaunottarella oli loukuttaessa vasta vajaan vuoden verran. Harmi ei nimestään huolimatta aiheuttanut juurikaan harmia hoitokodissaan vaan päinvastoin toi jatkuvasti iloa sijaishoitajilleen. Harmista kehkeytyi kohtihoidossa sangen käsiteltävä kissaneiti, joka antoi peräti nostaakin itseään –ainakin ruokakupilta toiselle. Voimakkaan luonteensa ja kuninkaallisen arvokkuutensa Harmi säilytti, ja piti esimerkiksi huolen siitä ettei häntä rapsuteltu väärästä paikasta. Hoitojakson loppupuolelle neidistä tuli kuitenkin esille säyseä kotikissan puoli ja se vietti päivänsä sängyllä nukkua tyytyväinen ilme kasvoillaan. Rapsutteluista se piti silminnähden ja intoutui joskus myös kehräämään ja leipomaan tassuillaan, erityisesti toisen kissan läsnäollessa tai lempivillapaidan osuessa leipomisetäisyydelle. Vatsaherkkyytensä vuoksi oli tärkeää löytää Harmille koti, joka olisi varmis kiinnittämään erityistä huomiota sen syömän ruoan laatuun. Heikkolaatuinen ruoka sai tämän herkän neidon vatsan heittämään kuperkeikkaa!

Harmille lajitoveri seura tuntui erityisen tärkeältä, sillä sijaiskodissa se asusteli peräti kolmen muun Myllymäeltä tulleen kissan kanssa. Siksi sille etsittiinkin kotia, jossa sillä olisi jo kissakaveri odottamassa tai vaihtoehtoisesti kotia, joka olisi tarjonnut kodin Harmille ja jollekin Harmin kämppikselle. Syksyllä 2011 Harmi kuitenkin valloitti erään turkulaispariskunnan sydämen ja se pääsi muuttamaan kotiin, jossa sitä odotti ihkauusi kaveri. Uusi koti vastaanotti kauniin Harmin heti joulukuun alussa.