Svante

Svante sai kodin Turusta elokuussa 2012.

Svante on arviolta noin 4-vuotias kastroitu kotikissa, joka on loukutettu Hirvensalossa kevättalvella 2010. Svante sai jo kertaalleen kodin Dewin kautta, mutta on nyt päätynyt etsimään uutta kotia.  Svantella on ilmeisesti kotikissa-tausta, mutta jostakin syystä se oli päätynyt viettämään talven ulkona, selviten siitä muistona vain korvalehteen saatu lovi. Svante sai uuden kodin Dewin kautta toukokuussa 2010 ja ystävystyi helposti talossa ennestään olleen Tassun kanssa. Puoli vuotta myöhemmin kissat muuttivat uuteen asuntoon, jonne muutti myös toinen kissapari (naaras ja uros).  Tämä elämänmuutos aiheutti Svantessa kuitenkin sen verran stressiä, että se alkoi merkata mattoja.  Lauman kasvu johti siihen, että Svantella alkoi mennä ristiin myös vanhan kaverinsa Tassun kanssa. Kaikkien muutoksien ja stressin myötä Svante päätyi etsimään uutta kotia ja lopulta se päätettiin sijoittaa sijaiskotiin.

Sijaiskodissa asiat lähtivätkin rullaamaan mainiosti. Merkkailut unohtuivat  ja Svante rentoutui silminnähden päästyään elelemään rauhaisaa elämää kotihoitajansa kissattomassa kodissa. Kotihoitaja kuvaileekin Svantea herttaiseksi kissaksi, joka on aina iloinen kotihoitajan saapuessa kotiin. Svante osaakin vaatia melkoisesti hellyydenosoituksia, jos kotihoitaja vaikka erehtyy istahtamaan tietokoneen ääreen ennen riittäviä huomionosoituksia Svantelle, se nostaa etutassut reidelle vaatien huomiota. Ja jollei tämä vielä riitä, kipeää kolli syliin ottamaan vastaan vaatimansa rapsutukset. Svante on kuitenkin enemmän antaumuksellisten rapsutteluhetkien ystävä ennemminkin kuin sylikissa. Yönsä Svante viettää köllötelle kotihoitajansa vierellä.

Svantea parhaiten kuvaava sana lienee siis IHMISRAKAS ja lempeä. Vieraita ihmisiä poika saattaa aluksi hieman ujostella, mutta rohkaistuu yleensä pienen tovin jälkeen, kun se on saanut todeta vierailijan turvalliseksi tyypiksi. Vieraiden on helpoin tapa päästä Svanten suosioon leikin avulla, sillä paperinaru on tämän kollin lempilelu. Harjaamishetket saavat tämän kissan myös kehräämään äänekkäästi.

Ruoka maistuu Svantelle liiankin hyvin ja tuntuukin kuin ulkona vietetty talvi olisi jättänyt jonkinlaisen trauman tässä suhteessa; Svante on valmis tunkeutumaan myös toisten kissojen ruokakipolle saadakseen lisää ruokaa syötyään ensin omansa tyhjäksi. Svanten ruoansulatus tuntuu olevan herkkä häiriöille ja se onkin syönyt laadukasta kissanruokaa; marketin viljapitoinen ruoka saa sen vatsan löysälle.

Koska Svante oli joutunut jo reissamaan kotien ja sijaiskotien välillä, sille etsittiin nyt todella sitoutunutta, loppuelämän kotia, joka oli valmis ottamaan Svanten vastaan mahdollisine haasteineen. Tällainen koti löytyikin Svantelle elokuussa 2012 ja poika pääsi kokeilemaan eloa ainoana kissana Turussa.