Haiku ja Aava

Haiku ja Aava saivat yhteisen kodin Turusta marraskuussa 2012.

Siskokset Haiku ja Aava sosiaalistuivat hoitoaikanaan ihmiseen melko hyvin. Ne nukkuivat hoitajan kanssa ja seurailivat tätä kodin askareissa. Vieraita ihmisiä nämä kissat sijaiskotiaikanaan hieman arastelivat, mutta kehittyivät kyllä alkuaihoihin nähden paljon.

Haiku oli pennuista se, joka vietti erityisen paljon aikaansa kotihoitajansa kanssa, pötkötellen tämän päällä torkkumassa ja käyden tervehtimässä tätä tämän herättyä. Haiku oli kova kehräämään ja se antoi nostella itseään aina tarvittaessa, vaikkei mikään sylissä oleskelija muuten ollutkaan. Aavasta tuli puolestaan hivenen rauhallisempi ja itsenäisempi, se ei ole ihan niin kiinni kotihoitajassaan kuten siskonsa. Sekin oli kuitenkin kesy ja nautiskeli rapsutuksista, mutta mikään sylissänukkuja sekään ei ole. Hoitajan sängystä Aava valloitti itselleen aina jalkopään.

Haikua ja Aavaa käytiin katsomassa ja kävi niin, että kotiehdokas ihastui kumpaankin, joten siskokset muuttivat yhteiseen kotiin Turkuun seniorikissan kaveriksi marraskuussa 2012.

Haiku ja Aava ovat sosiaaliset ja kivat kissanalut. Ne ovat erittäin tottuneita kotihoitajaansa, ne nukkuvat hoitajan kanssa ja toisinaan seurailevat häntä. Vieraat ihmiset ovat monesti hieman kauhistus, etenkin jos vieralija pitää kovaa meteliä itsestään. Molemmat kissat ovat leikkisiä ja ovat antaneet kyytiä sijaiskodissa niin leluillekin kuin huonekasveillekin (tai ainakin niiden mullalle).

Haiku on pennuista se, joka viettää erityisen paljon aikaansa kotihoitajansa kanssa, pötköttelee tämän päällä torkkumassa ja käy tervehtimässä hoitajaansa tämän herättyä. Se on kova kehräämään ja se antaa nostella itseään tarvittaessa, vaikkei se mikää sylissä oleskelija uuten olekaan.

Aava on pennuista hivenen rauhallisempi ja itsenäisempi, se ei ole ihan niin kiinni kotihoitajassaan kuten siskonsa. Kotihoitaja ei kylläkään lue tätä kissan luonteessa miinukseksi, vaan sanoo pitävänsä siitä, ettei Aava ole koko ajan jaloissa tiellä. Se on kuitenkin kesy ja nautiskelee rapsutuksista, mutta mikään sylissänukkuja sekään ei ole. Sängyssä se on valloittanut itselleen jalkopään.

Haiku ja Aava etsivät kotia joko yhdessä tai erikseen, kuitenkin niin, että kodissa olisi suotavaa olla kissaseuralainen piristämässä sisäkissan arkea. Tytöt ovat alusta asti olleet sisäsiistejä. Ne luovutetaan sirutettuina, rokotettuina, madotettuina ja eläinlääkärin tarkastamina loppuelämän kotiin sisäkissoiksi.