Eetu

Eetu sai uuden kodin Turusta joulukuussa 2012.

Eetu-kissa ehti saada kodin jo kertaalleen vuonna 2011, mutta joutui vuoden kuluttua etsimään itselleen uutta kotia. Sillä oli kodissaan kaksi kissakaveria, joista toista Eetu kiusasi liiaksi,  jotta yhteiselo olisi onnistunut pitkän sopeuttamisen jälkeenkään.

Omistaja kuvaili Eetua seuraavanlaisesti:
”Eetu on tosi juttelevainen ja seurallinen kissa, ja hirmuisen ihmisystävällinen. Eetu edelleenkin vierastaa uusia ihmisiä hiukan. Se saattaa olla piilossa vartin verran kun joku vieras tulee kotiin, mutta sitten kun se uskaltaa mennä katsomaan vierasta, se on valmis heittäytymään kaikkien syliin. Eetu ei oo muutenkaan niitä kissoja jotka limboaa itsensä käden ali kun niitä yrittää silittää vaan se on aina valmis rapsutuksille. Sitä vois varmaan sylissäkin pitää ikuisuuden jos vaan jaksaisi.”

Eetu on sopeutuvainen kissa, se on matkustanut sujuvasti kyläilemään ja viihtynyt vieraassakin paikassa. Kissaseurasta onkin tässä kohtaa ollut hyötyä, sillä kaverit ovat näyttäneet Eetulle mitä kannattaa pelätä ja mitä ei. Painileikit kissakaverin kanssa ovat Eetun mielestä parasta hupia, samoin lelut joita saa käsitellä kunnolla purren ja potkien. Huiskat eivät tätä poikaa liioin kiinnosta!

Eetun ruoansulatus on ollut herkkä joillekin teollisille ruoille, ja nykyinen omistaja onkin siirtynyt pojan kanssa raakaruokintaan, mikä on sopinut perheelle hyvin muiden kissojen ollessa samalla ruokavaliolla. Tämä tuli siis ottaa huomioon uudessakin kodissa, sillä ainakaan suora siirtymä teolliseen ruokaan ei onnistu. Raakaruokinta tosin on kissan kannalta paras ja luonnollisin ruokavalio, joten tätä hyväksi koettua toivottiin jatkettavan jatkossakin.

Eetu on täysin sisäsiisti, helposti käsiteltävä ja antaa leikata vaikkapa kyntensäkin. Se etsi kotia jonkin leikkisän kissan kaverina, joka kuitenkin uskaltaisi hiukan pitää jöötä, jos tämä kolli yrittäisi liikaa päästä dominoimaan. Ainoaksi kissaksi Eetua suositeltiin vain jos uudella omistajalla on tarjota sille runsaasti aikaa sekä erilaisia virikkeitä.

Eetua lykästikin uudessa hoitopaikassaan, sillä sen hoitajat tykästyivät Eetuun niin, että tarjosivat Eetulle ihan pysyvän kodin joulukuussa 2012!