Kerttu

Kerttu sai kodin Turusta huhtikuussa 2013.

Kerttu on todella sosiaalinen ja hellyttävä tapaus, se nukkui yöt hoitajansa vieressä ja olisi istunut tämän sylissä päivät pitkät, mikäli se suinkin olisi ollut mahdollista. Kertun katsottiin vaativan tulevalta omistajaltaan paljon hellyyttä ja rapsutuksia, sillä sillon kun ei niitä ei kerry tarpeeksi, Kertun yksinäisyys saattaa purkautua väärään paikkaan pissailuna. Sijaiskodissaan Kerttu leikki mielellään kepillä, jonka päässä oli sulkia, mutta ei tykkää laserista eikä juuri leiki itsekseen.

Kerttu on muutoin valkoinen, mutta päälaella sillä on pipariukkoa muistuttava kuvio. Kertun silmät ovat vihreät, ja sen häntä on joskus murtunut, joten hännänpää retkottaa suorassa kulmassa tyveen nähden. Hännänpää kyllä liikkuu, ja tuon kulman takia joutui hoitojakson aikana helposti ruoan joukkoon lautaselle, kun se hyppäsi syliin hoitajansa aterioidessa. Tassuissa Kertulla on vanhoja ihovaurioita, jotka kertonevat vanhoista paleltumista Kertun vietettyä aikaisemmin ulkokissan elämää.

Kerttua onnisti ja se löysi oman kodin Turusta ainoana lemmikkinä huhtikuussa 2013.

Kuulumisia kodista 24.11.2013:

”Kerttu on nyt asustellut meillä puoli vuotta ja ajattelin laitella taas vähän kuulumisia ja kuvia.

Sohvapissaaminen on saatu aikas hyvin kuriin laittamalla sohvalle ruokakippo etenkin silloin kun ollaan pois. Kertulla on tällä hetkellä 3 vessalaatikkoa (yksi kannellinen, yksi avoin ja yksi pieni pyöreä vati), joista kahdessa on Rainbown paakkuuntuvaa hiekkaa ja yhdessä on kristallihiekkaa. Jostain syystä tuo pieni vati on Kertun suosikki, vaikka se on huoneistossamme kaikista näkyvimmällä paikalla.
Kesän jälkeen Kerttu sai matolääkkeen. Muutenkin tyttö on ollut terveenä! Ei ole vielä ollut mitään ongelmia! Itse en kotona pääse Kertusta millään eroon! Se on jaloissa ihan koko ajan silloin, kun on valveella! Tätä kirjoittaessanikin Kerttu makaa tässä koneen vieressä… Pari kertaa Kerttu on tullut jopa saunaan kanssani, mutta juossut karkuun heti kun olen heittänyt löylyä. Kimi kertoi, että silloin kun hän on Kertun kanssa kahdestaan kotona ja rappukäytävässä joku menee hissillä, ryntää Kerttu heti ovelle katsomaan, joskos se olisin minä kun tulisin kotiin! Ja kun ovesta tulen, ensimmäisenä vastaan tulee Kerttu maukumassa! 🙂
Kerttua saa kyllä nauraa päivittäin, kun sillä on omaa hauskaa esim. mehupillien ja kynien kanssa, joita se heittelee pisin lattiaa ja hyppelehtii perään! Välillä tyttö sekoaa ja juoksee edestakaisin makuuhuoneen ja olohuoneen väliä. Tyttö on myös melkoinen ramppaaja, mitä tulee parvekkeeseen! Näin syksyllä ja talvella kun ei voi pitää enää ovea auki, niin Kerttu kyllä selkeästi ilmaisee halustaan päästä parvekkeelle ja sieltä pois.”