Myrtti ja Tuittu

Myrtti ja Tuittu saivat yhteisen kodin Paraisilta elokuussa 2013.

Myrtin ja Tuitun kuulumisia nykyisestä kodista: Myrtillä ja Tuitulla on kaikki hyvin ja ovat hyvin sopeutuneet tänne. Aluksi meni muutama päivä että he eivät ottaneet kontaktia meihin mutta sen jälkeen homma lähti käyntiin ja heistä on tullut maailman söpöimmät sylikissat! He tulevat joka päivä vastaan eteiseen kun tullaan esimerkiksi kotiin töistä ja öisin he nukkuvat meidän kanssa sängyssä. Kissat viihtyy hyvin meillä kun on iso asunto monella huoneella ja paljon tilaa juosta ja leikkiä.

Pennuista kaunis Myrtti meripihkan värisine silmineen on luonteeltaan rohkeampi ja tomerampi. Se istuu matkan päässä ovensuusta vastassa kun hoitaja tulee kotiin ja ryntää ruokakupilleen ensimmäisenä – ja kiipeilee myös kaikkialla mihin tassu yltää. Smaragdisilmäinen Tuittu on siskoksista hieman epäileväisempi, joskin se kiehnää itseään seisoskelevan ihmisen jalkoihin ahkerammin ja ottaa esimerkiksi suurempia riskejä kiipeillessään aina vain korkeammalle kirjahyllyyn. Molemmat tytöt ovat erittäin leikkisiä ja jaksaisivat jahdata leluhuiskua vaikka ikuisuuksiin. Leikin avulla näihin tyttöihin pääseekin parhaiten kontaktiin. Ne myös pitävät sängyssä makoilevan ihmisen varpaiden ja jalkojen jahtaamisesta. Koko yötä tytöt eivät kuitenkaan jaksa leikkiä, vaan ne pötköttävät mielellään sängyllä (tai kotihoitajansa päällä) nukkumassa.

Nämä tytöt ovat siis Kissoja isolla Koolla. Niiden omistajalta vaaditaan ymmärrystä neitien kissamaiselle luonteelle ja omanarvontunnolle, mutta myös energiaa leikkiä ikiliikkujasiskosten kanssa ja totuttaa niitä edelleen ihmisten maailmaan. Vaikka sähikäisistä onkin kehittynyt jo mainiot rapsuttelukaverit, on niillä vielä mahdollisuuksia kehittyä yhä vain upeammiksi lemmikeiksi! Tytöt ovat niin luonteikkaita tapauksia, että ne ovat jo pelkässä persoonassaan hurmanneet ja lumonneet tähän mennessä jokaisen tapaamansa ihmisen. Kissaihmisen kodissa näistä tytöistä on mahdollista saada kaikkien aikojen kotikissat!

Tytöillä pyyhkii sijaiskodissa edelleen hyvin. Kotikissan elo maistuu aina vaan paremmalta, rapsutukset ovat ihana juttu, leikkiminen huiskujen ja lelujen kanssa sekä ralli kaverin kanssa kuuluvat myös normaaliin arkeen. Rapsutuksia osataan nykyään jo oikein kerjätäkin, huomiota haetaan heti kotihoitajan herättyä sekä tämän palattua kotiin. Tytöt tulevat kuulemma ovelle vastaan kiehnäten ja kehräten. Aamulla sängyssä osataan vaatia hoitajalta huomiota, kun aamupalan aika alkaa olla kohdilla ja hoitaja ei heti ymmärrä toimittaa palvelusta.

Ennen niin epäileväinen Tuittu on erityisesti tykästynyt masun rapsutteluun, mutta Myrtti pitää moista käytöstä paheksuttavana kuten leidin kuuluukin. Eipä sitä nyt rapsutella ihan joka paikasta, pohtii Myrtti! Silitykset, oikeista paikoista, ovat kuitenkin mieleen näille molemmille. Nykyään heitä saavat jo vieraatkin koskea, jos vieraat vain osaavat käyttäytyä neitejä miellyttävällä tavalla.