Frans ja Minja

Frans ja Minja saivat yhteisen kodin Helsingistä lokakuussa 2013.

Minja ja Frans tulivat Dewille Vakka-Suomen eläinsuojeluyhdistyksen kautta Laitilasta. Kuten niin monet muutkin kissat, nekin ovat maaseudulla vapaasti liikkuneiden kissojen jälkeläisiä, jotka onneksi saatiin loukutettua ulkoa pois tuottamasta lisää sukua luontoon. Sijaiskodissaan kaverukset hitaasti, mutta varmasti totuttelivat sisäkissan eloon ja ihmisten läsnäoloon, kesyyntyen päivä päivältä enemmän. Ne olivat keskenään kovin läheisiä kavereita, jotka joka päivä leikkivät ja touhusivat yhdessä ja löytyivät lähes aina vierekkäin nukkumasta.

Lyhytkarvainen, ruskeatiikeri Frans on rauhallinen, tasaisen oloinen luonne, joka silloin tällöin innostuu leikkimään täydellä tohinalla. Frans kesyyntyi Minjaa nopeammin. Pitkäkarvainen, kilpikonnaväritteinen Minja puolestaan oli vilkas ja selkeästi voimakasluonteinen. Leikkimään se ryhtyi aina tosissaan, täysillä mukaan heittäytyen, koittaessaan esim. pyydystää leluja. Minja oli ihmisen seurassa selkeästi Fransia enemmän varuillaan, vaikka olikin kovin kiinnostunut.

Kaveruksille etsittiin kärsivällistä omaa koti, joka ymmärtää, että hiljaa hyvä tulee ja antaa kissojen edetä kesyyntymisen polulla omaa tahtiaan. Lopulta tällainen löytyikin ja kaverukset saivat yhteisen kodin Helsingistä lokakuussa 2013.