Ruska

Ruska sai kodin Kaarinasta joulukuussa 2013.

Ruska  ilmestyi kesällä 2013 neljän pentunsa kanssa omakotitalon pihapiiriiriin Ruskolla, ja emokissa onkin nimetty juuri löytöpaikkansa mukaan. Kyselyistä huolimatta tälle mustavalkoiselle pikku emolle ei löytynyt omistajaa, joten loppukesällä Dewin toimijat kävivät loukuttamassa koko perheen turvaan kylmenevältä syksyltä.

Ruska oli aluksi hyvin suojelevainen pentujaan kohtaan, joten pentujen kasvettua tarpeeksi isoiksi emo siirrettiin toiseen sijaiskotiin, jotta kaikkien kissojen kesyyntyminen lähtisi käyntiin. Nykyisessä sijaiskodissaan Ruska kävi taloksi hyvin nopeasti, joten on melko varmaa että se on jossain vaiheessa elämäänsä elänyt sisätiloissa. Edes sijaiskodissa pysyvästi majaileva suurikokoinen, nuori uroskoira ei jaksanut kauaa pelottaa kisua, vaan jo parin viikon jälkeen eläimet olivat täysin tottuneet toisiinsa, ja iltaisin Ruska hiipii nykyään vaivatta aivan koiran pään vierestä aiheuttamatta koirassa minkäänlaista reaktiota. Jos koira joskus innostuu jahtaamaan asioillaan kipittävää kissaa, riittää lyhyt sähähdys viestimään koiralle, että takaa-ajo on syytä lopettaa siihen paikkaan.

Ihmisiä kohtaan Ruska oli aluksi hyvin varautunut, eikä se ole edelleenkään antanut koskea itseensä. Se ei suhtaudu lähestymisyrityksiin aggressiivisesti, vaan tuijottaa hiljaa lähestyvää kättä ja perääntyy vasta, kun käsi on parinkymmenen sentin päässä kissan kasvoista. Kertaakaan kissa ei ole kuitenkaan sähissyt tai muuten protestoinut näitä yrityksiä, eivätkä sijaishoitajat ole väkisin yrittäneetkään koskettaa kissaa: perääntymisellään Ruska on selvästi näyttänyt, ettei ole siihen vielä valmis.

Pikku hiljaa Ruska on kuitenkin alkanut tottua ihmisiinsä. Kun pahin jännitys on väistynyt, Ruskasta on kuoriutunut valtavan leikkisä ja utelias kissa, aivan kuin se olisi vielä pentu itsekin. Iltaisin valojen sammuttua alkaa vimmattu rapsutus ja ryntäily, kun Ruska antaa kyytiä leluilleen, ja nykyään se pienellä houkuttelulla antautuu leikkimään myös isäntäväen heiluttelemalla sulkalelulla. Rentoutuessaan Ruska kierähtää selälleen ja tavoittelee kaikilla tassuillaan edessä pomppivaa lelua. Välillä sitä saattaa alkaa jännittää ja se vetäytyy sohvan tai sängyn alle, mutta sinnikkäällä houkuttelulla arkuus antaa periksi ja kohta tassut taas ilmestyvät sohvan alta tavoittelemaan lelua. Leikin lomassa Ruska on muutaman kerran tullut jopa haistelemaan isäntäväen sormia tai varpaita. Monena iltana Ruska on myös asettunut lepäämään ikkunapöydälle sijaishoitajien ollessa vielä hereillä television äärellä. Tällöin Ruska seurailee kodin touhuja rauhallisesti silmiään siristellen.

Ruska sai oman kodin ja muutti viettämään kissanpäiviä Kaarinaan joulukuussa 2013.