Ansa

Ansa sai kodin Turusta maaliskuussa 2014.

Päivitetty 13.1.2014: Ansa muutti loppusyksystä uuteen sijaiskotiin, jossa oli ennestään kaksi kesyä ja sosiaalista kissaa. Edellisen hoitopaikan kissasta Ansa ei niin välittänyt, mutta nyt Ansa viettää mielellään aikaa uusien kavereidensa kanssa leikkien ja nukkuen. Ansa myös seuraa kiinnostuneena kaksikon puuhailua ihmisten kanssa, mikä varmasti vauhdittaa kissan kesyyntymistä. Uudessa kodissa olisikin siis hyvä olla nykyisten kämppisten kaltainen kesy ja ihmissosiaalinen kissa näyttämässä mallia. Ihmisen suhteen Ansa on edelleen hieman epäluuloinen, mutta ei enää juokse karkuun, kun kotihoitaja tulee lähelle.

Ansa tuli yhdistykselle Mynämäeltä alkusyksystä. Ansalla ei ole aikaisemmin ollut ilmeisesti juurikaan ihmiskontakteja tai ainakin se oli ollut reissunpäällä jo useamman vuoden ja lisääntynyt vapaasti luonnossa. Sisäkissana eloon Ansa vaikuttaa tottuneen ihan mukavasti, se on mm. sisäsiisti, mutta ihmisen tekemiset Ansaa ajoittain ärsyttävät ja silloin pitää vähän sähähtää ja pyytää tilaa. Ansan hoitopaikassa on myös toinen kissa, johon Ansa ei paljoakaan ota oma-aloitteista kontaktia – kissojen välit ovat siis neutraalit ja Ansa on lähinnä välinpitämätön.

Ansa tarvitsee tulevalta kodiltaan tajua aran kissan sielunelämästä, eli jonkun, joka kokee hitaan kissakesytyksen omaksi projektikseen, eikä turhaudu sähinöistä ja aseta Ansalle liikaa aikapaineita. Varmasti Ansasta saa kelpo kaverin aikanaan, mutta se vaatii perusluottamuksen heräämistä ja kunnollista rutinoitumista rauhalliseen arkeen. Ansa ei ehdottomasti ole lapsiperheen tai kovin vilkkaan kodin kissa, eikä sitä sellaiseksi luovutetakaan. Aikuinen, rauhallinen koti olisi enemmän Ansan mieleen ja ehkä lisänä lasitettu parveke, josta voisi tähystellä lähitienoon lintuja ja oravia turvallisesti.