Mooses

Mooses sai kodin Raisiosta maaliskuussa 2014.

Mooses on todella komea, siniharmaan värinen pikkukolli, joka tuli yhdistykselle emonsa Ansan kanssa samoihin aikoihin. Syntymästään saakka ulkona, ilman ihmiskontaktia läpi kesän elänyt Mooses oli pitkään varsinainen sähinkäinen, mitä tuli ihmisen kanssa saman katon alla asumiseen totuttelussa (tuo sihinätaito on kyllä vielä tallella), mutta nykyään tämäkin otus antaa tutun ihmisen rapsutella itseään ja hakeutuu jalkoihin puskemaan, pörräämään ja kehräämään jo ihan oma-aloitteisesti joka kerta, kun tuttu kotihoitaja poikkeaa hoitohuoneeseen Moosesta moikkaamaan. Vieraitakin ihmisiä Mooses tulee jo katsomaan, mutta on vielä varautunut näiden lähestymisyritysten suhteen.

Muita kissoja Mooses RAKASTAA ja kissaseuran toivossa se heittää vaikka kuperkeikkaa. Mooses etsii siis ehdottomasti kissaseurallista kotia! Olisi hyvä, jos tuleva kaveri olisi ihmissosiaalista sorttia, sillä se voisi helpottaa paljon Mooseksenkin sopeutumista uuteen paikkaan ja uuteen huoltajaan. Tulevan omistajan olisi hyvä olla pitkämielisesti sopeutumiseen aikaa antava oma ihminen, joka ymmärtää, että Mooses ei ole käsikesy hetkessä. Ajan kanssa siitä tulee kyllä varmasti todella upea ystävä myös ihmiselle. Ajoittain rajujen otteidensa vuoksi Moosesta ei luovuteta pienten lasten perheeseen. Mooses saattaisi puhjeta parhaiten kukkaan suht rauhallisessa aikuiskodissa, ihan kesyn kissan kaverina. Mooses on sisäsiisti. Sen ruokahalu on aikalailla pohjaton, joten uuden kodin tulee osata rajoittaa Mooseksen syömistä sopivassa määrin, jotta haitallista ylipainoa ei kerry.