Paimion Pikkumusta

Pikkumusta sai loppuelämän kodin Turusta huhtikuussa 2014.

Pikkumusta, lempinimeltään Pikkis, oli yhdistykselle tullessaan hyvin arka kissanalku. Sijaiskodissa tyttö on kuitenkin hitaasti mutta varmasti muuttunut koko ajan sosiaalisemmaksi ja uteliaammaksi ihmisiä kohtaan. Pikkis ei vielä anna juuri koskettaa itseään, mutta lyhyitä sipaisuja kissa on jo ottanut vastaan ilman pois vetäytymistä.

Pikkumusta on hyvin leikkisä kissa, ja alkanut selvästi hakeutua ihmisen seuraan erityisesti silloin, kun kaipaa leikittämistä. Pikkiksen suosikkileluja ovat rapisevat hiiret ja pörröiset huiskut, joita kissa nylkee antaumuksella. Kissa myös oleilee nykyään mielellään kotihoitajansa kanssa samaan aikaan sängyllä, rentoutuneena turkkiaan hoitaen ja päivänokosia ottaen. Välillä Pikkumusta tulee myös oma-aloitteisesti aivan lähelle katselemaan ja haistamaan hoitajaansa, mikäli tämä on paikallaan eikä tee äkkinäisiä liikkeitä.

Pikkis on myös perso herkuille, ja uskaltaa jo syödä herkkupaloja kädestä. Varsinkin kuivalihapalat maistuvat kissalle hyvin, ja herkkupussin rapina saa kissan ilmestymään piilostaan vaikka kesken unien. Kaiken kaikkiaan Pikkumustan käytös viittaa siihen, että kissa voi hyvin muuttua ajan kanssa täysin kesyksi, kunhan uusi omistaja malttaa antaa sille aikaa ja rakentaa luottamusta vähitellen ja kissan ehdoilla.

Tulevan kodin on tarjottava Pikkumustalle paljon tekemistä, jotta toimeliaan pikkukissan touhuamistarpeet tulee täytettyä. Kesyyntymisen kannalta olisi myös tärkeää, että ihmiset voisivat viettää paljon aikaa kissan kanssa ja antaa sille huomiota silloin kun se sitä kaipaa. Tulevassa kodissa voisi hyvin olla Pikkumustalle kissakaveri, mutta tietyllä ehdolla: Pikkumusta on peräisin populaatiosta, jonka kissojen tiedetään kantavan kissan flunssatauteja kalikia ja chlamydioosia, joten kissa voidaan luovuttaa vain toisen samat taudit sairastaneen kissan kaveriksi. Pikkumusta voi myös muuttaa yhteiseen kotiin muiden Paimion kissojen kanssa, esimerkiksi samassa sijaiskodissa majailevan raidallisen tyttökissan kanssa (ei vielä sivuilla).

Pikkumusta etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Pikkumusta luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, madotettuna, rokotettuna sekä FIV- ja FeLV-testattuna.

Pikkumustasta voi tiedustella numerosta 045 133 0301 (HUOM! Soittoajat klo 17-20!) tai sähköpostitse pj(a)dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!