Myllymäen Lenora

Lenora sai loppuelämän kodin 5-vuotiaana heinäkuussa 2014.

Päivitetty 2.7.2014: Lenora on ollut nykyisessä sijaiskodissaan tammikuusta saakka. Alussa Lenora oli pelokas uutta paikkaa ja ihmisiä kohtaan, mutta hyvin pian Lenora alkoi kiinnostumaan ihmisten puuhista ja on nykyään melkein aina siellä, missä ihmisetkin.

Lenoran kotihoitajat ovat totuttaneet Lenoraa käsiin opettamalla Lenoran pyytämään ruokaa puskemalla ihmistä käteen. Lenora puskee päätänsä hoitajan kättä vasten pari kertaa ja saa sitten ruokansa. Lenoraa pystyy nykyisin silittämään päästä ja selästä sen syödessä, jolloin Lenora ryhtyy usein myös kehräämään. Lenora on siis ottanut suuria harppauksia ihmisten käsien suhteen. Lenoraa pystyy silittämään pään alueelta myös olohuoneessa, mutta useimmiten vain Lenoran omassa pedissä, josta on tullut Lenoralle turvapaikka – imurikin saa tulla aika lähelle petiä, ennen kuin Lenora lähtee karkuun!

Aiemmin Lenora luikki lähes poikkeuksetta piiloon vieraiden saapuessa, mutta nykyään se saattaa vain maata rennosti olohuoneen lattialla ja katsella kun vieras tulee sisään. Myös jotkut aiemmin Lenoralle tuntemattomat ihmiset ovat pystyneet silittämään Lenoraa heti ensitapaamisella. Lenora on siis selvästi tottunut sijaiskotiinsa ja sen luottamus ihmisiin on kasvanut.

Päivitetty 17.1.2014: Lenora siirtyi Espoosta Turkuun Dewin sijaiskotiin. Nyt Pikkukissa saa olla talouden ainoa kissa, minkä uskomme vähentävän sen stressioireilua. Päivitämme piakkoin, miten elo uudessa paikassa on alkanut sujua.

Lenora sai Dewin kautta kodin alunperin maaliskuussa 2012. Nyt kissa tulee kuitenkin etsimään uudestaan omaa kotia, sillä se ei oikein tule toimeen asuintoverinsa Muhkun kanssa. Lenora on kiltti ja rauhallinen kissa, mutta luonteeltaan melko itsenäinen. Se on ilta-aktiivinen kissa ja se hakeutuu ihmisten seuraan yleensä silloin. Lenoran erikoinen piirre on siinä, ettei se välitä kovinkaan paljoa kädellä rapsuttamisesta, vaan se haluaa ottaa rapsutukset vastaan jalalla silitellen. Tämä piirre oli nähtävissä Lenorasta jo silloin, kun se etsi kotia Dewin sijaiskodissa asuessaan.

Lenora ei kuitenkaan välttele ihmisten seuraa, se tulee esimerkiksi sohvalle tai sänkyyn makoilemaan, ainakin silloin, kun Muhku ei ole häiritsemässä sitä. Huomiota se vaatii kiehnäämällä jaloissa. Vieraista Lenora ei erityisemmin välitä, se viihtyy lähinnä tuttujen ihmisten kanssa. Laserpisteen jahtaaminen on aina kuulunut Lenoran suosikkileikkeihin, joten uuden kodin tulee ehdottomasti investoida kunnolliseen laserpointteriin.

Lenoran olisi hyvä löytää koti, jossa sillä olisi seuranaan todella rauhallinen kissakaveri. Lenora pärjää myös ainoana kissana, mutta tällöin omistajan täytyy ottaa huomioon kissan aktivointi, kun lajitoverin seura puuttuu. Lenora on kuitenkin kasvanut Myllymäen puistossa Uudessakaupungissa kymmenien kissojen keskellä, joten se on tottunut kissaseuraan. Sijaiskodissa asuessaan Lenora kuitenkin puhkesi varsinaiseen kukoistukseensa kesyyntymisen suhteen jäädessään yksin kämppäkavereiden saatua kodit. Silloin alkoi ihmisseurakin kelpaamaan ja siitä kehittyi erittäin ihmisrakas ja hellyydenkipeä kissa. Näin rakastettavaa puoltaan Lenora ei ole kuitenkaan täysin päässyt osoittamaan nykyisessä kodissaan, sillä raisun kaverin aiheuttama jännitys on saanut Lenorankin turhan varautuneeksi. Tästä kissasta on kuitenkin saada erittäin hyvä kaveri itselleen, jos ei sen erikoisesta viehtymyksestä jalkapohjiin välitä 🙂

Lenora on kuitenkin kissa, jonka luottamusta ei voiteta hujauksessa. Uuden omistajan täytyy siis olla kärsivällinen, sillä tämä kissaneiti vaatii aikaa totuttautua ja rakentaa luottamusta uuteen ihmiseen omaan tahtiinsa. Tiedustelut Lenorasta yhdistyksen numerosta 050 599 4697050 599 4697 (soittoajat 17-20) tai sähköpostitse sijaiskotivastaava (a) dewi.info (HUOM! Olen kesällä huonosti tavoitettavissa puhelimitse myös soittoaikoina, joten otathan ensisijaisesti yhteyttä sähköpostilla! Sopivaa soittoaikaa voi myös tiedustella tekstiviestillä.) Tutustuthan ENNEN YHTEYDENOTTOA luovutussopimusehtoihimme sekä kissanottajan oppaaseen. Lenora luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, rokotettuna, ja FIV/FeLV-testattuna.

Video Lenorasta: Lenora ja saapas

Lenora, n. 3-vuotias steriloitu naaraskissa. Lenora majailee poikkeuksellisesti Espoossa.

Lenora sai Dewin kautta kodin alunperin maaliskuussa 2012. Nyt kissa tulee kuitenkin etsimään uutta kotia, sillä se ei oikein tule toimeen asuintoverinsa Muhkun kanssa. Lenora on kiltti ja rauhallinen kissa, mutta luonteeltaan hieman arka ja itsenäinen. Se on ilta-aktiivinen kissa ja se hakeutuu ihmisten seuraan yleensä silloin. Lenoran erikoinen piirre on siinä, ettei se välitä kovinkaan paljoa kädellä rapsuttamisesta, vaan se haluaa ottaa rapsutukset vastaan jalalla silitellen. Tämä piirre oli nähtävissä Lenorasta jo silloin, kun se etsi kotia Dewin sijaiskodissa asuessaan.

Lenora ei kuitenkaan välttele ihmisten seuraa, se tulee esimerkiksi sohvalle tai sänkyyn makoilemaan, ainakin silloin, kun Muhku ei ole häiritsemässä sitä. Huomiota se vaatii kiehnäämällä jaloissa. Vieraista Lenora ei erityisemmin välitä, se viihtyy lähinnä tuttujen ihmisten kanssa. Laserpisteen jahtaaminen on aina kuulunut Lenoran suosikkileikkeihin, joten uuden kodin tulee ehdottomasti investoida kunnolliseen laserpointteriin.

Lenoran tapa reagoida Muhkusta johtuvaan stressiin on kissoille tyypillinen vääriin paikkoihin pissailu, lähinnä eteiseen tai kylpyhuoneen lattialle. Tästä syystä Lenoran olisi parasta nyt löytää koti, jossa ei ole nuorta kissaa järkyttämässä tämän rauhallisen kissan mieltä. Uudessa kodissa voi olla kissaseuraa, mutta kaverin on ehdottomasti oltava rauhallinen, esim. vanhempi kissa. Lenora pärjää myös ainoana kissana, mutta tällöin omistajan täytyy ottaa huomioon kissan aktivointi, kun lajitoverin seura puuttuu. Lenora on kuitenkin kasvanut Myllymäen puistossa Uudessakaupungissa kymmenien kissojen keskellä, joten se on tottunut kissaseuraan. Sijaiskodissa asuessaan Lenora kuitenkin puhkesi varsinaiseen kukoistukseensa kesyyntymisen suhteen jäädessään yksin kämppäkavereiden saatua kodit. Silloin alkoi ihmisseurakin kelpaamaan. 

Lenora on kuitenkin kissa, jonka luottamusta ei voiteta hujauksessa. Uuden omistajan täytyy siis olla kärsivällinen, sillä tämä kissaneiti vaatii aikaa totuttautua ja rakentaa luottamusta uuteen ihmiseen omaan tahtiinsa. Lenoraan voi käydä tutustumassa sen nykyisen omistajan luona Espoossa. Tiedustelut Lenorasta kuitenkin yhdistyksen numerosta 045 133 0301045 133 0301  tai sähköpostitse pj (a) dewi.info. Tutustuthan ENNEN yhteydenottoa luovutussopimusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen. Lenora luovutetaan uuteen kotiin steriloituna, rokotettuna, ja FIV/FeLV-testattuna.