Mirri ja Pörri

Mirri ja Pörri saivat yhteisen kodin Turusta elokuussa 2014. Ne ovat sopeutuneet uuteen kotiinsa erinomaisesti ja ilahduttavat omistajiaan leikkisyydellään ja arkiaskareisiin osallistumisellaan.

2.12.2014 Kuulumisia uudesta kodista: Aamuyöllä usein molemmat kissat nukkuvat sängyssämme ja Mirri on se joka aloittaa heräilyn valmistamisen puskemalla päällään meitä. Juuri tälläkin hetkellä ovat suloisesti molemmat sängyssä ja pesevät samanaikaisesti itseään.

Leikkien määrä on lisääntynyt huimasti. Pörri ehkä leikkii enemmän itsekseen tällä hetkellä mutta molemmat saadaan aktivoitua helposti. Keltainen karvamato tikun päässä saa molempiin vauhtia ja leikki kiinnostaa pitkään. Kirjekuorista rytätyt paperipallot  ovat molempien mieleen. Niitä vieritetään pitkiä matkoja ja molemmat kisut juoksevat
niiden perässä ja antavat niille itse tassuillaan vauhtia. Nuo Sinulta saadut kuminpalaset olivat myös mieleen. Nyt tällä hetkellä niitä ei löydy. Luulen, että ovat pianon tai astianpesukoneen alla.

Molemmat kisut nauttivat silittämisestä, rapsuttamisesta ja erityisesti harjaamisesta. Pörri kehrää kuuluvasti, Mirri hieman hiljaisemmin ja näin ilmoittavat olotilastaan.

Laitoimme jokin aika sitten IPadilta videos for cats -haulla videon pyörimään, Balckbirds nimeltään. Molemmat kisut tulivat samantien katsomaan ruutua, kiersivät ja kaarsivat IPadia, ihmettelivät mistä ääni tulee ja missä nuo linnut ovat. Se onkin nykyään heidän suosikkisarjansa. Kisut pelaavat myös satunnaisesti IPadilla olevaa kissalle tarkoitettua peliä. Ei molemmat ovat ajan hermolla ja osaavat hyödyntää tabletteja. Mirri ja Pörri
katsovat myös aktiivisesti televisiota.

Ruokaa laitettaessa Pörri on se aktiivisempi ja on mukana hengailemassa. Jos jotain menee uuniin, hän vahtii sitä herkeämättä. Pörri on myös oppinut avaamaan makuuhuoneen kaappien liukuovet ja hän käy kiipeilemässä vaatekaappini hyllyillä.

Mirri (savunmusta)
Mirri on kaksikosta puheliaampi tyyppi. Hänelle on ominaista tervehtiminen. Tämä tervehdysääni ”mir” kuuluu aina Mirrin nähdessä jonkun tai, kun häntä kutsuu. Mirri rakastaa rapsuttelua ja leikittämistä, mutta osaa ottaa ilon irti myös löhöilystä.

Pörri (harmaatiikeri)
Mirrin tavoin, myös Pörri tulee ovelle tervehtimään, kun sieltä joku saapuu. Pörri onkin hyvin perillä taloyhtiön liikenteestä, sillä sen mielipuuhaa on pihan liikkeiden vahtiminen ikkunasta. Kotihoitaja kertookin Pörrin käytöksessä olevan vahtikoiramaisia elkeitä. Hän hyppää tiuhaan tahtiin tasanteille tähystämään ikkunoista ja välillä voi kuulla jopa “käkätystä” Pörrin havaitessa liikettä ulkona.