Muru ja Nuppu

Muru ja Nuppu muuttivat yhteiseen loppuelämän kotiin Sauvoon marraskuussa 2014.

Muru (harmaatabby) ja Nuppu (harmaaraidallinen), noin vuoden ikäiset kissasisarukset, tulivat yhdistyksen sijaiskotiin alunperin syksyllä 2013 pieninä pentuina yhdessä emonsa Pikkaraisen kanssa. Siskokset saivat luovutusikään tultuaan nopeasti yhteisen kodin, mutta palautuivat uudelleen yhdistykselle syksyllä 2014 itsestään riippumattomista syistä.

Molemmat ovat kilttejä ja uteliaita nuoria kissoja, joiden löytöeläintausta näkyy lähinnä siinä, että niiden luottamus on ansaittava. Tytöt tykkäävät rutiineista, eivät juuri välitä pienistä lapsista, ja pelkäävät kovia ääniä ja liian äkkinäisiä silitysyrityksiä. Vanhassa kodissaan kissat ovat saaneet mennä omilla ehdoillaan ja ajan myötä vanha omistaja on saanut silittää Murua myös vatsasta. Aamulla Murulla on tapana kiivetä sänkyyn viereen, Nuppu tyytyy lepäilemään hieman kauempana ja naukuu myös vaativasti aamupalaa jos ei heräämisen merkkejä näy. Muru ei juurikaan juttele, mutta kehrää senkin edestä.

Kissat leikkivät paljon, myös keskenään, joten uuden omistajan on hyvä varautua siihen, että matot menevät rullalle tyttöjen hippaleikeissä. Heillä on ollut tilaa juosta ja kiipeillä sekä kynsienterotuspaikkoja, joten sohvat ja tapetit ovat säästyneet. Leikkirotat ja pallot saavat kyytiä, leikki voi syntyä melkein mistä tahansa asiasta, kuten kerran puolukasta! Yleensä kaikki, mistä lähtee jonkinlainen ääni on kissojen mielestä kivaa, kuten klemmari, Lego-palikka tai hakaneula.  Nuppu varsin hyvä loikkaamaan ilmasta leluja ja hän myös kantelee leluja suussaan. Murun juttu on kesällä sisälle eksyneiden kärpästen metsästys, missä se on kehittynyt varsin eteväksi.

Tärkeää on, että tytöillä mahdollisuus tarkkailla maailmaa ikkunoista, siihen eivät kai ikinä kyllästy. Pikkulinnuille säksätetään ja muutenkin pidetään vahtia, usein yhdessä, hännät nätisti vierekkäin. Vieretysten tytöt myös käpertyvät yöunille ja tapana on auttaa siskoa turkin kunnon ylläpidossa.

Kiltteinä kissoina Muru ja Nuppu eivät ole ikinä raapineet tai purreet ketään. Tytöt eivät tykkää olla kaksistaan pitkiä aikoja, muuttuvat nopeasti aroiksi ja ” taantuvat”. Uuden kodin on siis annettava kissoille riittävästi kotonaoloaikaa. Kissat eivät pidä autoilusta tai kuljetuskopista, mutta ovat tottuneet jonkin verran kulkemaan n.1,5 h matkoja ilman vahinkoja, ei tietenkään täydellä vatsalla.

Nuppu rakastaa nukkua läppärilaukuissa yms,muissa vastaavissa, myös itse läppäri ja  iPad ovat kivasti lämpiminä sopivia lepäilypaikkoja. Muru enemmänkin pehmeitten asioiden ystävä, vetäytyy usein päiväunille saunaan.

Suurinta hemmotteluherkkua ovat katkaravut ja tuore ahven, saattaa siitä tulla keskinäistä riitaakin ja silloin siskot murisevat toisilleen. Kaupan kuivamuonaa tyttöjen vatsat eivät siedä, vain eläinkaupan kuivamuona pysyy sisällä. Märkäruokaa tytöt syövät sekä marketista että eläinkaupasta ostettuna, ainoastaan mousseille tytöt nyrpistävät nenäänsä.

Muru ja Nuppu tarvitsevat siis kodin, jossa kissat saavat olla ja elää omaan tahtiinsa, mutta ihmisten seurassa ja palveltavana. Kodin, jossa ei pidetä pahana jos jonakin päivänä kissat seuraavatkin joka paikkaan – myös vessaan ja suihkuun. Palkintona hyvästä hoidosta on eteisessä vastaan tulevat kissat – tai kissa, sillä Nuppu ei alennu kiehnäämään jaloissa ellei olla ruokakipolla. Tytöt etsivät ensisijaisesti yhteistä loppuelämän kotia, sillä ne ovat syntymästään asti eläneet yhdessä.

Muru ja Nuppu etsivät sitoutunutta ja vastuullista omaa yhteistä kotia sisäkissoina, niitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoileviksi. Kissat luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituina, tunnistemikrosirutettuna, madotettuna, rokotettuna sekä FIV- ja FeLV-testattuna.

Murusta ja Nupusta voi tiedustella numerosta 045 133 0301 tai sähköpostitse pj(a)dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!