Paimion Brisco

Brisco muutti loppuelämän kotiinsa joulukuussa 2014.

Brisco saapui yhdistykselle talvisella Paimion loukutusreissulla yhdessä muiden sivuilla kotia etsivien paimiolaisten kissojen kanssa. Brisco on todennäköisesti viettänyt koko elämänsä, tai ainakin viime vuodet, ulkosalla ilman omistajaa ja suoraa ihmiskontaktia. Sijaiskotiin saapuessaan Brisco oli todella arka, eikä poistunut piilonaan toimineesta saunasta ennen kuin kammottavat ihmisolennot olivat vetäytyneet nukkumaan.

Nykyään Brisco on enimmäkseen melko rauhallinen hieman vanhempi kissaherra, joka kuitenkin pitää leikkimisestä. Tällä hetkellä Brisco pelkää enää oikeastaan imuria ja uusia ihmisiä, ja uusiin ihmisiinkin se tottuu muutamassa tunnissa sen verran hyvin, että jatkaa uniaan. Villimpi tausta näkyy edelleen lähinnä siinä, että sylikissa Brisco ei edelleenkään ole, mutta muuten läheisyys kelpaa lähes aina. Briscoa on kuitenkin totutettu nostamiseen hiljalleen ja selkeätä edistystä on tapahtunut.

Brisco ei hae varsinaisesti rapsutuksia ihmisiltä, mutta nauttii niistä suunnattomasti kun niitä saa. Ruokaa Brisco on kuitenkin, hieman villimmästä taustastaan huolimatta, oppinut kerjäämään melko aktiivisesti. Onnena onnettomuudessa on kuitenkin se, että jostain syystä Briscosta ei kuulu hirveän helposti ääntä: suurin osa leikin ja ruoan kerjäämisestä on lähinnä hiljaisehkoa suun aukomista kunnollisen mau’unnan sijaan. Brisco pitää myös ihmisseurasta sen verran, että usein nukkuu sijaiskotinsa tietokoneiden läheisyydessä, koska siinä ihmiset kuitenkin viettävät suurimman osan vapaa-ajastaan.

Ruokaa Brisco söisi mielellään enemmänkin kuin mitä sille tällä hetkellä annetaan, koska aktiivisuudestaan huolimatta Brisco tuntuu lihovan melko herkästi. Brisco on siis aktiivinen, mutta useimmiten kaipaa ihmisiä seuraksi leikkiin, ainakin katsomaan vierestä miten matto rullataan nätisti rullalle tai hiiri saa kyytiä. Mattojen riepottaminen onkin yksi Briscon lempileikeistä, joten uuden kodin olisi syytä varautua löytämään mattonsa moneen kerrokseen taiteltuna muutamankin kerran päivässä. Pahimmat hepulikohtaukset tulevat aamuisin ruoan jälkeen ja kun ihmiset tulevat takaisin töistä tai muista riennoista. Brisco siis leimautuu selkeästi omiin ihmisiinsä melko vahvasti, mutta suhtautuu vieraisiin vielä hieman varoen. Kissaseuralaista Briscolla ei ole toistaiseksi ollut, mutta leikkiseura olisi todennäköisesti tälle kissalle erittäin tervetullutta, sen verran energiaa tuntuu herrasta vielä vanhempanakin löytyvän.

Brisco tuli yhdistykselle populaatiosta, jonka kissoilla esiintyi virus- ja bakteeriperäistä flunssaa (kaliki, chlamydioosi). Populaatioin sisällä taudit leviävät nopeasti ja onkin todennäköistä, että Brisco on näiden taudinaiheuttajien kantaja. Näin ollen Briscoa ei luovuteta kaveriksi kissalle, joka ei ole sairastanut kissaflunssaa. Brisco voisi kuitenkin mielellään muuttaa uuteen kotiin yhdessä jonkin muun yhdistyksellä olevan Paimion kissan kanssa. Kissojen kantamat flunssataudit eivät tartu ihmiseen tai muihin eläinlajeihin.

Brisco etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Brisco luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, madotettuna, rokotettuna sekä FIV- ja FeLV-testattuna.

Briscosta voi tiedustella numerosta 045 133 0301  tai sähköpostitse pj(a)dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!