Paimion Vilhelmiina

Vilhelmiina muutti loppuelämän kotiinsa tammikuun alussa 2015.

Päivitys 7.11.2014: Vilhelmiina on tottunut ihmisten seuraan ja hakee nykyään myös huomiota saadakseen rapsutuksia. Se nauttii silittämisestä ja harjaamisesta, eikä ole enää läheskään niin arka kuin se oli sijaiskotiin saapuessaan. Se antaa lähes kaikkien vieraidenkin ihmisten silittää ja lähestyä itseään. Vilhelmiinalla ei ole ollut mitään flunssaoireita keväällä saadun antibioottikuurin jälkeen.

Vilhelmiina tuli yhdistyksen hoiviin paimiolaisesta pihapiiristä, jossa se eleli ulkokissana yhdessä reilun kymmenen samaan populaatioon kuuluneen kissan kanssa. Sijaiskotiin saapuessaan Vilhelmiina oli arka ja pysytteli piilossa saunan lauteiden alla. Aika nopeasti se kuitenkin tottui uuteen ympäristöönsä kahden reippaamman asuintoverinsa opastuksella ja nykyään Vilhelmiina onkin jo tottunut ihmisten seuraan ja seurailee mielellään arjen touhuja. Se nauttii rapsutuksista ja harjaamisesta ja sen kaunis pitkä turkki vaatiikin säännöllistä huolenpitoa. Silittäessä Vilhelmiina kehrää, mutta syliin sitä ei voi ottaa. Se ei erityisemmin hae ihmisten huomiota, vaan on enemmänkin itsenäinen tarkkailijaluonne. Aluksi Vilhelmiina ei juurikaan kiinnostunut kissakavereidensa Ollin ja Reetan touhuista, mutta nyt se jo leikkii niiden kanssa. Vilhelmiina ei siis välttämättä tarvitse kissaseuraa uudessa kodissaan, kunhan omistajalla on riittävästi aikaa huomioida pikkuneitiä.

Vilhelmiina tuli yhdistykselle populaatiosta, jonka kissoilla esiintyy virus- ja bakteeriperäistä flunssaa. Vilhelmiinan kanssa samassa sijaiskodissa asuvalla Olli-kissalla on todettu kalikivirus ja chlamydia, joten on todennäköistä, että myös Vilhelmiina kantaa niitä. Vilhelmiinalla oli ylähengitystietulehdus sen saapuessa sijaiskotiin, ja tulehdus hoidettiin antibioottikuurilla. Vilhelmiina luovutetaan uuteen kotiin vain ainoaksi kissaksi, tai kaveriksi sellaiselle kissalle, jolla jo tiedetään olleen flunssatartunta. Kissojen kantamat flunssataudit eivät tartu ihmiseen. Kalikivirus voi oireilla jos kissa joutuu stressaaviin tilanteisiin, joten myös sen takia Vilhelmiina sopii parhaiten kotiin, jossa on elämänmeno on rauhallista.

Vilhelmiina etsii sitoutunutta ja vastuullista omaa kotia sisäkissana, sitä EI siis luovuteta vapaasti ulkoilevaksi. Vilhelmiina luovutetaan uuteen kotiin sterilisoituna, tunnistemikrosirutettuna, madotettuna, rokotettuna sekä FIV- ja FeLV-testattuna.

Vilhelmiinasta voi tiedustella numerosta 045 133 0301 tai sähköpostitse pj(a)dewi.info. Tutustuthan ennen yhteydenottoa huolella yhdistyksen luovutusehtoihin sekä kissanottajan oppaaseen!