Essi ja Pessi

Essi ja Pessi muuttivat yhdessä uuteen kotiin maaliskuussa 2015.

Ystävälliset ihmiset pelastivat Essin, Pessin ja Sisun joulunaikaan sisälle Turun talvisäästä. Koska pennut olivat viettäneet elämänsä ensimmäiset kuukaudet ulkona, ne arastelivat ihmisten seuraa jonkin aikaa. Kolmikko on kuitenkin edistynyt valtavasti, ja kaikki kolme leikkivät jo rennosti sijaiskodissa.

Valkotassuinen Essi on nimestään huolimatta kolli kuten veljensä Pessikin, jossa ei ole valkoisia merkkejä. Essin ja Pessin voi ottaa syliin, ja ne haluavat silityksiä. Ne leikkivät paljon hiirillä ja höyhenleluilla ja kaipaavatkin kotia, jossa niiden kanssa ollaan valmiita leikkimään. Essi ja Pessi ovat myös ymmärtäneet jääkaapin merkityksen, ja keittiössä saa varoa, ettei kompastu innokkaasti jaloissa pyöriviin pentuihin. Uuden kodin on syytä tarkkailla, etteivät ruuan päälle ymmärtävät pojat pääse pyöristymään jatkossa.