Kiti (nyk. Merlin)

Kiti muutti loppuelämän kotiin huhtikuussa 2015.

Kitin kehitys sijaiskodissa on ollut sydäntä lämmittävää seurattavaa niin sen hoitajille kuin muillekin yhdistyksen aktiiveille, jotka ovat jännityksellä odottaneet aina tuoreimpia uutisia komean kollin edistysaskelista ihmisten parissa. Ensimmäisen kuukauden ajan Kiti piileskeli sijaiskodin sängyn alla uskaltautuen vain öisin tähystelemään ulos ikkunasta. Viime aikoina Kiti on kuitenkin rohkaistunut huimasti, ja karvapallosta on sukeutunut suorastaan seurallinen kaveri. Kitin tämänhetkisen sijaiskodin kissa ei kuitenkaan ole hyväksynyt Kitiä kaverikseen, ja sen vuoksi Kiti etsiikin kiireellä ihka omaa kotia.

Kitin tukikohta on edelleen sijaiskodin suihkuverhon takana piilossa, mutta se käy välillä jo tutkimassa muutakin asuntoa. Vielä rohkeus ei kuitenkaan riitä siihen, että Kiti jäisi pidemmäksi aikaa oleilemaan muualle asuntoon. Alusta alkaen Kiti on ollut sisäsiisti kissaherra.

Kiti naukuu ja hyrisee kun sen hoitaja tulee sen luo ja onpa toisinaan niin otettu saamastaan huomiosta, että heittäytyy oikein selälleen kieriskelemään. Hoitaja pääsee nykyään jo päivittäin silittelemään Kitiä leuan alta tai poskesta. Kitin hoitaja saa sen myös nostettua syliin, missä Kiti kehrää rauhallisena alkuhämmästyksen jälkeen.

Vaikka Kiti on sopeutunut kotikissan elämään alun ujostelun jälkeen mallikkaasti, uuden omistajan on hyvä varautua käyttämään aikaa Kitin totuttamiseen uusiin ihmisiin ja ympäristöön. Kiti sopisi parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa sille annetaan tilaa ja aikaa sopeutua ihmisten kanssa elämiseen. Kesyn ja kiltin kissakaverin seura voisi auttaa Kitiä kesyyntymään.

Kuulumisia Merlinin nykyisestä kodista kesäkuussa 2015:

”Merlin tuntuu kotiutuneen täysin ja on ottanut lisäkseni nyt pojankin ns. omakseen, kun itse olen päivisin töissä ja poika kesälomalla. Aamuisin ei enää välttämättä samasta huoneesta Merliniä löydy vaan nukkuu pojan kanssa. 😀 Ikkunoissa tykkää istuskella ja seurailla maailman menoa, mutta heti jos huoneesta poistutaan, kissa seuraa perässä sinne missä muutkin ovat. Pallot on mahdottoman tärkeitä, ja mietin kyllä usein, näinköhän tuo 3-vee on, sen verran pentumainen ja leikkisä välillä on.”