Paimion Kerttuli

Paimion Kerttuli on noin vuoden ikäinen, ruskearaidallinen tyttökissa. Kerttuli löysi loppuelämän kotinsa pitkän etsinnän jälkeen toukokuussa 2015.

Päivitys 2.10.2014: Kerttuli on majaillut Dewin sijaiskodissa jo noin puoli vuotta, ja viime aikoina tyttö on ottanut isoja harppauksia kesyyntymisen suuntaan. Kerttuli ei enää pinkaise pakoon ihmisen lähestyessä, vaan saattaa pysyä rentoutuneena paikallaan vaikka ihminen kulkisi ohi läheltä. Nykyään se myös seuraa kotihoitajan aamutoimia vessan tapittaen kiinnostuneena ovella joka aamu. Aivan kuin Kerttuli kerjäisi enemmän huomiota mutta olisi vielä liian pelokas tullakseen aivan viereen.Kerttuli on myös alkanut ottaa vastaan lyhyitä silityshetkiä kotihoitajaltaan, joka on kärsivällisyydellään alkanut voittaa tytön luottamuksen puolelleen. Tällä hetkellä Kerttulia saa silittää varovasti sormella pään päältä.

Kerttuli on myös alkanut päästä jyvälle leikkimisen ihanuudesta, ja saattaa intoutua ravaamaan ympäri asuntoa leikkikohtauksen saadessaan. Kerttuli rakastaa pieniä asioita kuten hiuspinnejä, kolikoita ja klemmareita, ne ovat sen lempileluja. Myös uuden, ison raapimispuunsa Kerttuli on ottanut alun epäilyjen jälkeen ilolla vastaan.

Kevät 2014: Kerttuli oli sijaiskotiin tullessaan hyvin arka, eikä se ensimmäisen kuukauden aikana juuri näyttäytynyt ihmisille. Pikkuhiljaa Kerttuli on kuitenkin alkanut tehdä löytöretkiä asunnossa samassa sijaiskodissa majailevaan rohkeampaan kissakaveriin turvautuen. Nykyään kissat näkee usein yhdessä liikkeellä, ja Kerttulikin uskaltaa liikuskella vapaasti vaikka ihmisiä olisi samassa huoneessa. Iltaisin kotihoitaja saa kuunnella, kun kissat juttelevat ja leikkivät keskenään. Kerttuli on myös alkanut kiinnostua ihmisistä ja katselee heitä rauhallisesti turvallisen välimatkan päästä. Toistaiseksi tyttö on kuitenkin vielä kipittänyt karkuun, kun ihminen koittaa sitä lähestyä.

Kesyn kissakaverin malli olisi Kerttulille erittäin tärkeää, sillä se hakee selvästi turvaa toisista kissoista. Kesyä kaveria seuraamalla Kerttulinkin kesyyntyminen voisi vauhdittua, kun se näkisi, ettei ihmisen kanssa seurustelemisesta koidu mitään vaarallista tai pelottavaa. Kerttuli on kuitenkin kotoisin kissapopulaatiosta, jossa esiintyy kissaflunssaa (kaliki, chlamydioosi), joten Kerttulia ei voida luovuttaa sellaiseen kotiin, jossa on sellaisia kissoja jotka eivät tautia ole sairastaneet. Kerttuli muuttaisikin mielellään yhteiseen kotiin jonkin toisen Paimion kissoista kanssa.