Helmi ja Valkotassu

Helmi ja Valkotassu saivat kodin Helsingistä toukokuussa 2015.

Päivitys 13.4.2015 Tytöt ovat viimeisen kuukauden aikana ottaneet hienoja lisäaskelia kesyyntymisprosessissa! Helmi antaa silittää itseään melko hyvin – edelleen täytyy tosin tulkita kissasta, onko se valmis silitykseen. Mutta joka päivä Helmiä hieman rapsutellaan leuan alta ja silitellään päätä. Valkotassu on edelleen Helmiä hieman arempi, mutta aivan viime aikoina sekin on alkanut luottaa ihmisiin niin paljon, että hoitajat ovat päässeet rapsuttelemaan sitä.

Raapimispuusta on tullut tyttöjen lempipaikka. Kissat myös liikkuvat varsin rentoutuneesti asunnossa, joskin yleensä väistävät ihmistä. Helmi tosin näyttää jo hieman oppineen kotikissan tavoille – eli se jo odottaa, että ihminen väistää sitä eikä toisin päin.

Helmi ja Valkotassu tulivat yhdistykselle alkuvuodesta Paimiosta vanhan maatalon pihapiiristä, missä ne elivät isossa kissapopulaatiossa. Aluksi tytöt suhtautuivat ihmisiin epäluuloisesti, mutta ovat pikkuhiljaa kartuttaneet rohkeutta sijaiskodissa majaillessaan. Molemmat ovat todella leikkisiä ja leikkivätkin mielellään esimerkiksi palloilla sekä kirmaavat laservalon perässä. Tällä hetkellä Helmi, jossa ei ole valkoista, on tytöistä rohkeampi, kun taas nimensä mukaisesti valkotassuinen Valkotassu on vielä pikkuisen varuillaan.

Koska molemmat kissat ovat kovin leikkisiä, uusi omistaja voi helposti totuttaa kaksikkoa läsnäoloonsa leikittämällä tyttösiä. Helmiä ja Valkotassua ei ole vielä päästy silittelemään, mutta ne leikkivät jo rohkeasti hoitajiensa kanssa. Hyvinä kaveruksina ne etsivät mieluiten yhteistä kotia.