Tuittu

Tuittu on noin 2-vuotias naaraskissa, joka sai loppuelämän kodin Turusta heinäkuussa 2015.

Tuittu tuli yhdistykselle Paimiosta vuoden 2015 alussa. Ensin se majaili sijaiskodissa, jossa oli toinenkin kissa, mutta Tuittu stressaantui selvästi toisesta riehakkaasta kissasta, minkä vuoksi se muutti sijaiskotiin, jossa on saanut elellä ainoana kissana. Vielä saapuessaan uuteen sijaiskotiin Tuittu oli arka ja pelokas eikä ottanut kontaktia ihmisiin lainkaan, vaan pysytteli päivät piilossa kylpyhuoneessa tai sohvan takana.

Parin kuukauden aikana Tuittu on kuitenkin tottunut uuteen isäntäperheeseensä sen verran, että hakeutuu ihmisten läheisyyteen ja kehrää kovasti puskien samalla huonekaluja. Huolimatta siitä, että Tuittu selkeästi hakee ihmistensä huomiota, ei se edelleenkään anna juurikaan silittää, vaan väistää suoraa kosketusta. Yönsä se saattaa kuitenkin nukkua samassa sängyssä ihmisen jalkojen päällä.

Tuittu on myös varsin leikkisä ja aktiivinen tyttö, ja se pyydystää mielellään leikkihiiriään – ja oikeastaan ihan mitä tahansa pientä, mikä on lattialle unohtunut. Tuleva omistaja voisikin tehdä tuttavuutta Tuitun kanssa vaikkapa leikittämällä tyttöä. Tuittu myös hakee oma-aloitteisesti kontaktia ihmisiin, joten malttavainen ihminen saa siitä vielä uskollisen seuralaisen.

Sijaisperheessään Tuittu on saanut tutustua myös lapsiin ja koiriin, mutta ei erityisemmin ole osoittanut välittävänsä kummastakaan lajista. Missään vaiheessa Tuittu ei ole osoittanut aggressiivisuutta tai muutenkaan hyökkäävää käytöstä pientä varoitussähinää lukuun ottamatta, mutta pysyttelee mieluummin omissa oloissaan kuin ottaa kontaktia muiden kuin aikuisten ihmisten kanssa.

Tuittu on nykyisin myös täysin sisäsiisti. Alkuun se saattoi pissailla matoille tai huoville, mutta se tapa jäi unholaan jo hyvin pian kun Tuittu muutti asumaan ainoana kissana, eikä sen jälkeen ole vahinkoja sattunut. Hyvin todennäköisesti vääriin paikkoihin pissailu johtuikin siitä, että Tuittu stressaantui vilkkaasta kissaseurastaan edellisessä sijaiskodissaan. Siksi Tuitulle parasta lajitoverin seuraa olisikin rauhallinen ja kesy aikuinen kissa.