Paimion Olli ja Reetta

Olli (noin 4-v.) ja Reetta (noin 1-v.) ovat erottamattomat ja kesyt kissakaverukset, jotka saivat yhteisen kodin pitkän odottelun jälkeen heinäkuussa 2015.

Päivitys 7.11.2014: Olli ja Reetta ovat nykyään täysin tottuneet ihmisten seuraan. Ne ovat vilkkaita ja tarvitsevat leikeilleen melko paljon tilaa. Molemmat nauttivat paljon rapsutuksista ja etenkin Olli hakee myös huomiota saadakseen rapsutuksia. Ollilla on ilmeisesti kalikin takia ajoittain yskää, joka on voinut jäädä krooniseksi oireeksi. Oire ei ole kuitenkaan vaatinut hoitotoimenpiteitä eikä vaikuta Ollin ruokahaluun tai muuhun terveydentilaan. Muuten kissat voivat erinomaisesti. Molemmat tykkäävät tarkkailla ikkunoista maailman menoa. Sohvat ovat myös saaneet osansa kisujen käsittelyssä, eli heillä täytyisi olla uudessa kodissa hyvä raapimispuu.

Reetta ja Olli tulivat helmikuussa 2014 yhdistyksen hoiviin paimiolaisesta pihapiiristä, jossa asusteli niiden lisäksi hieman yli kymmenen muuta kissaa. Sijaiskotiin saapuessaan molemmat arastelivat ihmisiä hieman, mutta olivat yllättävänkin reippaita ottaen huomioon niiden alkuperän. Huomatessaan rapsuttelun ihanuuden, ne tottuivat nopeasti ihmisten seuraan ja nykyään ne nauttivat paljon rapsutuksista ja harjaamisesta. Molemmat ovat hyvin uteliaita ja leikkisiä. Olli ja Reetta leikkivät jatkuvasti yhdessä, erityisesti takaa-ajoleikit ovat niiden mieleen. Niiden tulevien omistajien tulee varautua myös yöllisistä juoksukilpailuista aiheutuviin ääniin, suljettava makuuhuoneen ovi on siis suositeltava. Kissat nukkuvat yhdessä ja ovat muutenkin erottamattomat parhaat kaverukset. Niitä ei voi ottaa syliin, mutta Reetta hyppää välillä itse syliin. Jos kotona on paljon melua Olli hakeutuu sängyn alle tai muualle rauhallisempaan paikkaan. Reetan ja Ollin kanssa samassa kodissa asuu myös Vilhelmiina-kissa, ja kaikki kolme tulevat hyvin toimeen keskenään. Reetta on kolmikosta rohkein.

Olli ja Reetta tulivat yhdistykselle populaatiosta, jonka kissoilla esiintyy virus- ja bakteeriperäistä flunssaa. Ollilla on testeissä todettu kalikivirus ja chlamydia, joten on hyvin todennäköistä, että myös Reetta kantaa näitä. Tästä syystä Ollia ja Reettaa ei luovuteta kotiin, jossa on muita, terveitä kissoja. Molemmilla oli ylähengitystietulehdus niiden saapuessa sijaiskotiin, ja tulehdus hoidettiin antibioottikuurilla. Kissojen kantamat flunssataudit eivät tartu ihmiseen. Kalikivirus voi oireilla jos kissa joutuu stressaaviin tilanteisiin, joten sen takia Olli ja Reetta sopivat parhaiten kotiin, jossa elämänmeno on melko rauhallista.