Piki

Piki, 3-vuotias kolli löysi loppuelämän kotinsa Turusta heinäkuussa 2015.

Piki on sisimmässään kissanpentu aikuisen kissan kehossa. Herra on aktiivinen, tykkää pyöriä jaloissa ja seurata kiinnostuneena mitä ihmiset puuhaavat. Kauppakassit ovat superkiinnostavia ja myös hyviä lepuuttelupaikkoja. Pikin uudet omistajat pitävät kissoistaan blogia, joten Pikin elämää pysyvässä kodissaan voi seurata osoitteessa kattimania.blogspot.fi.

Piki tykkää ajoittain kerjätä huomiota tylsistyessään. Tällöin hän pyrkii paikkoihin, joihin ei saisi mennä, sijaiskodissa esimerkiksi keittiötasoille, tai järsii huonekasveja tai natustaa muovipussin reunaa. Kun herralle asiasta huomauttaa, tulee usein maukaisua vaan takaisin: “Menenpäs!” Sijaiskodin ihmisillä on ollut muutama pidempikin juttelutuokio hänen kanssaan.

Leikkiminenkin on Pikistä hauskaa, ainakin välillä: laser on Pikistä paras! Ihmisen käsiin Piki ei osaa ehkä suhtautua ihan tarpeeksi pehmeästi. Raapimispuun idea on mennyt Pikillä vähän ohi jostain syystä, mutta muun muassa sohva ja satunnaiset muut huonekalut ovat saaneet pienen osansa kynsienhoidosta.

Yleisesti ottaen Piki on luonteeltaan pohjattoman utelias ja seurallinen. Ei varsinaisesti ole silitysten päälle, mutta sietää, ja aina välillä korvien alapuolien rapsuttelu on ihanaa. Hän on asunut ikänsä ihmisten kanssa ja tulee näiden kanssa hyvin juttuun. Sijaiskotiin Piki löysi tiensä omistajan allergian puhkeamisen johdosta.