Piko

Piko on parivuotias, arka mutta kaiken aikaa rohkaistuva kollikissa. Piko pääsi muuttamaan pysyvään kotiinsa lokakuun lopussa 2015.

Piko ja sen hoitajat joutuivat haastavan paikan eteen, kun Pikon molemmissa silmissä havaittiin naarmut. Arka kissa joutui antibioottitippakuurille kahteen kertaan, ja tipat piti saada silmiin monta kertaa päivässä. Kaikeksi onneksi Piko osoittautui mitä kilteimmäksi kissaksi arkuudestaan huolimatta, ja kun tippojen laitosta oli tullut rutiini, Piko hyväksyi sen juuri mukisematta. Tämän lisäksi Piko alkoi kuurien aikana entistä enemmän lähentyä myös ihmisten kanssa, siitä huolimatta että nämä joutuivat kissaa ”kiusaamaan” silmätipoilla. Lopulta molemmat silmät saatiin kuntoon, ja Piko pääsi muuttamaan tarkastuskäynniltä suoraan loppuelämän kotiinsa, sillä pysyvä kotiehdokas löytyi silmätippakuurien välissä.

Piko rentoutui paljon oltuaan sijaiskodissa pari kuukautta, ja tuli koko ajan läheisemmäksi kodin toisen kissa-asukin, Millin kanssa. Ne leikkivät vähän ujosti yhdessä ja viikonloppuna ne nukkuivat vierekkäin kissanpedillä, jonne Piko meni Millin seuraksi eikä toisin päin (muuten Milli on aktiivisempi; yrittää kovasti ”jutella” Pikolle samaan tyyliin kuin kujertaa ihmisten kanssa – ja säikähtää kun Piko sitten vastaakin leikkiin).

Piko on hyvin siisti, vaikkakin kuopii hiekkaa raivokkaasti. Ruokakupilla se odottaa useimmiten kunnes Milli on syönyt, ja ruokahalu on hyvä. Se on kuitenkin edelleen hoikka, mikä korostuu sen pitkien viidakkokissan koipien takia.