Höpö

Höpö, puolivuotias uroskissa muutti loppuelämän kotiin Espooseen joulun alla 2015.

Höpö on utelias, mutta vielä melko arka kissanalku. Se on majaillut sijaiskodissa vasta pari viikkoa, ja tullessaan se piilotteli ensimmäiset päivät sängyn alla. Pikku hiljaa Höpö on kuitenkin rohkaistunut, ja tuttu ihminen saa jo varovasti silittää sitä ruokinnan yhteydessä. Pari kertaa Höpö on jopa antanut yhden kotihoitajistaan nostaa itseään. Useimmissa tilanteissa Höpö kuitenkin vielä pelästyy, jos sitä lähestytään, ja saattaa sähistä varoitukseksi. Kertaakaan kissa ei kuitenkaan ole purrut, raapinut tai läpsinyt tassulla hoitajiaan.

Kissaystävien kanssa Höpö leikkii mielellään ja olisikin tärkeää, että uudessa kodissa olisi Höpölle kaveri näyttämässä kesyn kissan mallia. Höpö tarvitsee kärsivällisen kodin, jossa sen on mahdollista kasvattaa luottamusta ihmisiin omilla ehdoillaan. Höpön pitkä turkki tulee vaatimaan säännöllistä, jatkuvaa hoitoa, joten on ehdottoman tärkeää, että se pystyy rakentamaan luottamussuhteen uuteen omistajaansa. Jos Höpöä painostetaan käsittelyyn liian nopeasti, voi se pahimmassa tapauksessa estää luottamuksen syntymisen kokonaan ja tällöin Höpön turkinhoito tulee olemaan erittäin haasteellista koko sen loppuelämän ajan. Koska säännöllinen harjaaminen ei vielä tällä hetkellä onnistu, on uuden omistajan varauduttava myös siihen, että alkuvaiheessa Höpölle saattaa ehtiä muodostumaan takkuja, jotka täytyy käydä poistamassa eläinlääkärillä rauhoituksesssa.

Kärsivällisyyden ja ajan kanssa Höpöstä voi kaikella todennäköisyydellä tulla käsiteltävä ja kesy kissa, ainakin lyhyessä ajassa tapahtuneet edistysaskeleet sijaiskodissa viittaavat vahvasti siihen suuntaan. Höpöä ei luovuteta ensimmäiseksi kissaksi ja tulevalla omistajalla olisi hyvä olla kokemusta aroista kissoista ja pitkäkarvaisen turkin hoitamisesta. Nämä eivät kuitenkaan ole ehdottomia vaatimuksia, mikäli motivaatio kissan rauhalliseen kesyttämiseen on kohdillaan.