Tähti-Igor

Tähti-Igor sai loppuelämän kodin tammikuussa 2016.

Tähti loukutettiin Dewille sijaiskotiin Raisiosta, missä se liikkui yhdessä ilmeisesti emonsa kanssa. Alkuaikoinaan sijaiskodissa Tähti piileskeli paljon sohvan alla, mutta nykyään se hakeutuu sohvan suojiin vain imurin huristessa tai kun sijaiskotiin tulee vieraita. Se on myös ruvennut arvostamaan hellimistä hoitajaltaan, ja viime aikoina se on uskaltautunut näyttäytymään myös vieraan läsnäollessa.

Päivisin Tähti viihtyy hoitajansa sylissä tai vieressä kehräämässä, ja iltaisin se tulee toisinaan hoitajansa viereen sänkyyn. Se pitää tutun ihmisen tarjoamista silityksistä  ja rapsutuksista.  Muutenkin Tähti suhtautuu hoitajaansa luottavaisesti, mutta edelleen on joitakin tilanteita joissa se perääntyy pois alta. Leluhuiskaa Tähti pelkää, sen sijaan se saattaa hetkisen leikkiä pallonhakua ihmisen kanssa, ja itsekseen se leikkii enemmänkin. Tähti on rauhallinen nuori kissa, mutta toisen kissan seura voisi tuoda siitä esiin vilkkaammankin puolen, kun olisi leikkikaveri ja juoksuseuraa tarjolla. Tähti on ollut sijaiskodissa oikein kiltisti eikä ole hajottanut mitään tavaraa leikkiensä lomassa – joitakin sen mielestä erityisen ihastuttavia kengännauhoja lukuunottamatta. Kaikki kengännauhat eivät kuitenkaan ole Tähden huomion arvoisia. Tulevassa kodissa Tähti voisi ilahtua rohkean kissakaverin seurasta, minkä lisäksi uuden omistajan on hyvä antaa sille aikaa sopeutumiseen ennen kuin odottaa Tähden kiipeävän syliin.