Mörkö

Mörkö on yli 3-vuotias leikattu musta poikakissa. Sijaiskoti adoptoi sen pysyvästi maaliskuussa 2017.

Päivitys 10.2.2017: Mörön nykyinen sijaiskoti on päättänyt adoptoida kissan pysyvästi. Kissa on toipunut hyvin loppusyksyn koettelevista vaivoista ja muutoista, ja rakentaa koko ajan vahvempaa luottamusta nykyiseen hoitajaansa. Dewiläiset toivovat Mörölle rattoisia kissanpäiviä tuleville vuosille!

Päivitys 17.9.2016: Mörkö on jatkanut kotiutumistaan hyvin, ja vaikka se edelleenkin arastelee nopeita liikkeitä ja kosketusta, se on muuten tottunut hyvin kotikissan elämään eikä se pelkää itse tulla ihmisen lähelle. Muutamaa asiaa Mörön kanssa vielä pitäisi treenata, esimerkiksi herkkuja kädestä syödessään se saattaa epähuomiossa näykkäistä myös ruokaa ojentavan käden sormea. Tämä johtuu epäilemättä siitä, että Mörkö on edelleenkin erittäin ahne ruoalle ja vaatiikin sitä usein äänekkäästi, mikäli edellisestä ateriasta on kulunut hänen mielestään liian pitkään. Ruokahalu on kuitenkin oiva kesyttämisväline, ja todennäköisesti Möröstä voi ajan kanssa muodostua vielä varsin kesy kissa, jos omistajalla vain on kärsivällisyyttä rohkaista ja totuttaa kissaa läheisyyteen. Myös leikin lomassa Mörön saa nykyään unohtamaan ihmisten pelottavuuden, kuten kuvistakin näkyy.

10.8.2016: Alku sijaiskodissa oli Mörölle pelottavaa aikaa. Saunan lauteilla ja sohvan alla oli turvallista tottua uuden kodin ääniin. Yksin ollessaan Mörkö tutkaili muitakin paikkoja ja pikkuhiljaa uskaltautui esiin myös kotihoitajien läsnäollessa. Nykyään Mörkö on kuin toinen kissa ja osallistuu kiinnostuneena kotihoitajien puuhiin. Rapsutusten päälle Mörkö ei vielä oikein ymmärrä mutta edistystä tässäkin suhteessa on nähtävissä. Mörkö on kaikelle ruualle erittäin perso ja herkkuraksujen avulla kesyyntynyt paljon joten kevyt silittelykin onnistuu nykyään. Mörkö innostuu usein leikkimään yksin mutta odottaa myös kotihoitajien osallistuvan leikkihetkiin. Syömisen lisäksi Mörön lempipuuhia on sohvalla köllöttely ja pihan tapahtumien seuraaminen ikkunan ääressä.

Mörkö läpsäisee joskus kotihoitajaa halutessaan huomiota (tai ruokaa!). Lapsiperheeseen Mörkö ei siis oikein sovellu satunnaisen arvaamattomuutensa takia. Möröltä on poistettu muutama kulmahammas hammassyöpymän takia. Tämä ei haittaa kissan elämää mitenkään, mutta tulevina vuosina hampaita on mahdollisesti poistettava lisää, joten Mörköä tulee käyttää hammastarkastuksessa jatkossa noin vuoden välein. Möröllä on myös alapurenta, minkä takia sen suu on usein hieman auki. Myöskään tämä ei pojan menoa haittaa!