Remu

Remu on muutaman vuoden ikäinen kiltti ja rauhallinen kolli. Se jäi pysyvästi asustelemaan sijaiskotiinsa maaliskuussa 2017.

Päivitys 17.10.2016 Loppuelämän kotiaan jo jonkin aikaa odottaneelle Remulle kuuluu hyvää. Remu on sopeutunut kotikissan elämään ja ottaa rennosti sijaiskodissaan kissakaverin seurassa, kuten kuvista näkyy. Remu on edelleen arka poika, mutta sijaiskodin toinen aikuinen on päässyt välillä rapsuttelemaan sitä. Remu myös tulee toisinaan nuuhkimaan hoitajiensa käsiä, mutta useimmiten väistää kosketusta. Vierailta Remu piiloutuu. Remu tarvitsisi jo pysyvän kodin, jossa jatkaa letkeää kissanelämää rauhallisten ihmiskämppisten sekä vaikkapa kesyn kissakaverin kanssa.

Nimestään huolimatta Remu on varsin rauhallinen tapaus, joka kuitenkin kissakaverin kanssa intoutuu silloin tällöin kunnon painimatsiinkin. Sijaisperheen toisen kissan kanssa Remu onkin ystävystynyt hyvin ja kaverukset tulevat loistavasti toimeen keskenään. He nukkuvat vierekkäin, pesevät toisiaan ja leikkivät yhdessä.

Sen sijaan ihmisiin Remu ei oikein edelleenkään luota, vaan pysyttelee mieluummin hieman etäämmällä. Hyvin varautuneesti hän saattaa antaa ihmisen koskettaa itseään ja saattaa tulla ottamaan herkkuja jopa kädestäkin, mutta ei anna varsinaisesti silittää itseään, mistään lähemmästä tuttavuudesta puhumattakaan.

Pelokkuudestaan huolimatta Remu ei ole arvaamaton ihmisiä kohtaan ja sen sijaan, että puolustautuisi kynsin ja hampain ihmisen tullessa liian lähelle, hän mieluummin poistuu vikkelästi paikalta tai vaan vetäytyy kauemmas, kunnes ihminen ymmärtää itse poistua.

Ihmisiin kohdistuvasta epävarmuudestaan huolimatta Remu on mitä ihastuttavin ja kiltein kissa, ja hiljalleen hänen luottamuksesa ihmisiäkin kohtaan on kasvanut, ja varmasti kasvaa edelleen.