Julle

Julle, n. 5-7 -vuotias, puna-valkoinen kolli sai loppuelämän kodin yhdessä Äiskä-kaverinsa kanssa huhtikuussa 2016.

Julle tuli yhdistykselle Sauvosta, jossa se oli vieraillut maatilan pihassa kesästä asti. Lopulta alkoi olla selvää, että kissalla ei ollut lähistöllä kotia, joten Julle loukutettiin ja tuotiin Turkuun Dewin sijaiskotiin. Eläinlääkärillä paljastui, että Jullen hampaat olivat huonossa kunnossa: niissä oli syöpymiä, jotka aiheuttivat todennäköisesti jatkuvaa kipua kissalle. Lääkäri poisti Jullelta viisi syöpynyttä hammasta ja totesi kissan muuten terveeksi ja hyväkuntoiseksi.

Hammashoidon jälkeen Julle on kotiutunut hyvin sijaiskotiinsa. Julle on todella leikkisä mutta väsähtää nopeasti. Pienen tauon jälkeen lelut saavat taas kyytiä. Samassa sijaiskodissa asusti jo ennestään Äiskä-niminen tyttökissa, jonka kanssa Julle alkoi tehdä kohteliaasti tuttavuutta. Poika osaa antaa mammalle tilaa vaikka kuinka tekisi mieli toisen kanssa leikkiä. Alistuu Äiskän ollessa kiukkunen. Äiskän dominoivasta luonteesta huolimatta kissat ovat ystävystyneet nopeaa vauhtia ja syövät jo sovussa samasta ruokakupista ja nukkuvat samassa raapimispuussa. Jullen suoraviivainen käytös on rohkaissut myös aiemmin arkaa Äiskää, joka on nyt esimerkin rohkaisemana alkanut kulkea asunnossa varmemmin häntä pystyssä aiemman seiniä pitkin hiippailun sijaan.

Julle rakastaa patterin alla köllimistä ja raapimispuussa makoilua. Ihmisen kosketusta kolli aristelee vielä, mutta lähelle saa käden laittaa. Julle ei nappaa kiinni tai ole kiukkunen vaan lähtee itse pois jos ahdistuu liikaa. Kaiken kaikkiaan Julle on hyvin kärsivällinen otus ja leikkii välillä jopa ihmisen kädellä, tosin hiukan hellemmin kun leluilla.