Mara

Mara on arviolta 4-vuotias, pelokas ja herkkä, mutta pohjimmiltaan kiltti ja hellyydenkipeä kolli. Mara sai oman kodin huhtikuussa 2016.

Mara on väritykseltään musta valkoisin merkein, ja sen karva on ihanan pehmoinen. Auringonvalossa erityisesti hännässä, mutta myös muualla turkissa näkyy hentoja, tummia raitoja. Mara tuli yhdistyksen sijaiskotiin helmikuussa, ja alussa se piilotteli ja sähisi ihmisen tullessa lähelle. Muutaman viikon jälkeen tapahtui kuitenkin käänne: Oikeanlaisen herkkunamin löydyttyä Mara lakkasi sähisemästä, kun sitä lähestyi herkkupurkin kanssa, eikä mennyt montaa päivää kun se jo puski raivokkaasti kohti herkkua ojentavaa kättä. Nykyään aamut kotihoitajan kanssa alkavat tavallisesti rapsuttelu- ja herkkutuokiolla, ja Mara alkaa usein kehrätä voimakkaasti jo ensimmäistä namia ojennettaessa.

Maran pelokkaan kuoren alla elää siis valtavan hellyydenkipeä kissa, joka on kenties entisessä elämässään kokenut kovia. Toistaiseksi Mara liikkuu edelleen päivisin hyvin vähän, mutta käy syömässä ja vessassa normaalisti ja on täysin sisäsiisti. Yöllä on muutaman kerran jo mennyt matot rullalle ja lankakerät vaihtaneet paikkaa, vaikka ihmisen kanssa Mara ei ole vielä osoittanut kiinnostusta leikkimiseen. Rapsuttelusta huolimatta Mara pelästyy edelleen äkkinäisiä liikkeitä ja kovia ääniä, ja vetäytyy usein turvapaikkaansa, mikäli ihminen tulee samaan huoneeseen. Turvapaikkaan sitä saa kuitenkin rauhallisesti lähestymällä mennä rapsuttelemaan korvien takaa ja leuan alta.

Mara muutti Kaarinaan toisen pienikokoisen kollikissan kaveriksi huhtikuussa 2016.