Rasa

Rasa, alle vuoden ikäinen kollipoju löysi loppuelämän kodin vietettyään sijaiskodissa yli puoli vuotta. Rasa saa uudessa kodissaan myöhemmin myös toisen kissan kaverikseen!

Rasa on hieman yli puolivuotias poikakissa. Hän on aktiivinen ja komea kuin mikä. Villistä peltoelämästä pelastetulle Rasalle kaikki tuntuu olevan uutta ja ihmeellistä. Ihmisten suhteen Rasa on hieman varuillaan, mutta sijaiskodissa asuvan kissaystävän kanssa hän leikkii vapautuneesti. Totuttuaan ihmisiin sijaiskodissaan, Rasa uskaltaa toisinaan päästää heitä lähelle, mutta ventovieraat pelottavat häntä. Arkuudestaan huolimatta ihmisten touhut kuitenkin kiinnostavat häntä ja hän haluaa osallistua, vaikkakin sitten pienen etäisyyden päästä.

Rasa tulee kuorestaan omin ehdoin ajan ja kärsivällisyyden kanssa. Erityisesti ruokkimisen myötä nuoriherra tuntuu oppivan tuntemaan ystävänsä. Rasan lempipuuhaa on metsästys, oli kohteena sitten leluhiiri, pallo tai vaikkapa lattialle unohtunut lapanen. Saaliit hän kuljettaa huolellisesti suosikkipaikkaansa, jossa leikki jatkuu niin kauan kuin puhtia riittää.  Rasa kaipaisi loppuelämäkseen hyvän ja lämpimän kodin, jossa totutella rauhassa kotikissan elämään ja uusiin ystäviin. Rasa tarvitsee uudessa kodissaan huolehtivien ihmisten lisäksi myös rohkean kissaystävän, joka näyttää sille mallia kesykissan elämän mukavuuksissa.