Josef

Josef, noin vuoden ikäinen lähes kesy kolli muutti toisen kissan kaveriksi Turkuun kesäkuussa 2016.

Päivitys 12.6.2016: Josef on jatkanut kesyyntymistään kotihoidossa hyvään tahtiin. Se pelästyy ihmistä nykyään selvästi harvemmin kuin ennen, ja hakeutuu usein öisin kotihoitajansa viereen nukkumaan. Rapsutuksista se pitää valtavan paljon, vaikka ykkösjuttu edelleen onkin samassa taloudessa asustava kiltti narttukoira! Etenkin silloin, kun koira on hoidossa muualla, lähentyy Josef kuitenkin myös kotihoitajansa kanssa ja hakee tältä huomiota ja hellyyttä. Josef tottuisi siis uudessakin kodissa todennäköisesti niin koira-, kissa- kuin ihmiskavereihinkin, kunhan se saa rauhassa ottaa aikaa tutustumisen kanssa.

23.5.2016: Josef tuli sijaiskotiin helmikuussa yhdessä veljensä Mollin kanssa, kun ne oli saatu kiinni kissapopulaatiosta Paimiosta. Alkuun Josef sähisi ja oli peloissaan, mutta pikkuhiljaa toisen kissan turvin uskaltautui iltaisin tulla seuraamaan nurkasta ihmisten tekemisiä. Molli-veljen lähdettyä uuteen kotiin alkoi Josef rohkaistua ja otti tällä kertaa turvakseen talon koiran. Josef uskaltautui kuitenkin lähemmäs hetki hetkeltä ja lopulta sitä saa nykyään tuttu kotihoitaja rapsutella mielin määrin. Lähestyvää kättä saattaa vielä säpsähtää ja mennä karkuun välillä, mutta kissan lähelle sattuessa usein saa silitellä.

Nykyään Josefilla on jo aika hyvät rutiinit päivissä. Aamulla mau’utaan ja kiehnätään jaloissa, niin että käveleminen on haastavaa. Sitten kun sijaishoitaja istuu syömään aamupalaa eikä enää ikävästi yritä kävellä niin kiusataan koiraa kiehnäämällä ja puskemalla. Lopulta kun sijaishoitaja ja koira lähtevät lenkille niin voi mennä päiväunille. Kun tullaan takaisin niin Josef iloisesti sanoo tervehdyksensä maukaisemalla ja kiehnää jälleen koirassa, kunnes menee syömään. Loppupäivä sujuu pitkälti nukkuessa ja loikoillessa. Illalla voi taas ottaa kilisevät pallot esiin, joiden perässä on mahtavaa juosta ympäri asuntoa. Ihmisen kanssa leikkiminen ei ole kissaa niinkään kiinnostanut vielä. Parin tunnen leikin jälkeen kuitenkin Josef käpertyy koiran petiin, jossa yleensä jo valmiina kotihoitajan oma kissa ja koira.