Vili ja Theo

Vili ja Theo löysivät lopulta yhteisen kodin huhtikuussa 2017 etsittyään sitä vuoden päivät.

Päivitys 17.9.: Kuten päivitystiheydestäkin voi päätellä, Vilin ja Theon kesyyntymisvauhti on ollut todella nopeaa. Nyt Viliä voi oikeastaan jo sanoa kesyksi kotikissaksi, sillä se on viime aikoina päättänyt muun muassa kokeilla sylissä nukkumista ja vieraiden rapsuteltavana käymistä, ja ollut ilmeisen tyytyväinen lopputulokseen! Theo on edelleen kaksikosta varautuneempi, ja on pitänyt rapsutuksista lähinnä ruokailujen yhteydessä. Kuitenkin aivan viime aikoina se on muutaman kerran tullut hakemaan huomiota kotihoitajiltaan myös oma-aloitteisesti. Vili on jättänyt sähinänsä myös paljon vähemmälle entiseen nähden, mutta edelleen se saattaa pelästyessään suhahtaa varmuuden vuoksi. Mitään aggressiivisuutta Theo ei kuitenkaan ole edelleenkään ikinä osoittanut.

Päivitys 16.8.: Vilin ja Theon piti muuttaa uuteen sijaiskotiin, sillä edellinen sai töitä toisesta kaupungista. Aluksi muuton jälkeen molemmat kissat piilottelivat nurkissa noin viikon ajan, mutta sen jälkeen pojat palautuivat lähes silmänräpäyksessä ennalleen. Myös kehitystä on tapahtunut jo uudessakin sijaiskodissa: Molemmat kissat tulevat nyt ruoka-aikaan itse puskemaan ihmisen kättä vuoron perään, ja molemmat selvästi nauttivat tilanteesta. Vili saattaa tulla muulloinkin silloin tällöin hakemaan huomiota ja rapsutuksia.

Päivitys 1.7.: Vili ja Theo ovat kuukaudessa rohkaistuneet valtavasti.

Vili nauttii hoitajan rapsutuksista varsinkin ruokailun aikaan. Se tulee myös mielellään viereen köllöttämään. Joka kerta kun hoitaja nousee sohvalta, ryntää Vili makoilemaan valmiiksi lämmitettyyn kohtaan. Hoitaja ei pelota Viliä, mutta vieraita se vielä jännittää. Se on kuitenkin kiinnostunut vieraistakin ja uskaltaa tulla tarkkailemaan rauhallisesti käyttäytyvää ihmistä. Vili tarvitsee paljon aktivointia tai se purkaa energiansa itselleen mieluisiin kohteisiin.
Theo sähisee nykyisin huomattavasti vähemmän hoitajalle. Se ei myöskään piiloile asunnossa, tai pelkää hoitajan liikkeitä. Theo ryhtyy leikkiin mielellään, mutta on Viliin verrattuna rauhallinen kissa. Erityisesti Theo nauttii kiipeylypuussa riehumisesa ja ikkunalla makoilusta. Theo on uskaltautunut sohvalle hoitajan kanssa samaan aikaan leikin yhteydessä. Ruokailessa se tulee myös lähelle ja antoi hetken rapsuttaa poskesta. Jurosta olemuksestaan huolimatta Theo maukuu ja kurnuttaa sievällä kimeällä äänellä.