Klaus

Pian kaksi vuotta täyttävä, hellyttävä ja erittäin rauhallinen kollikissa Klaus sai loppuelämän kodin Turusta kesäkuussa 2016.

Klaus saapui joulukuussa sijaiskotiin, jolloin hän oli todella arka ja vietti pari viikkoa pelkästään sängyn alla. Öisin Klausin saattoi nähdä pikaisesti selkä matalana vilistämässä keittiöön ja sieltä vessan kautta takaisin sängyn alle. Lähelle tultaessa alkoi aina sähisemään.

Kuvioon tuli kuitenkin pian kuusi kissanpentua Klausin kaveriksi, jotka antoivat herralle todella paljon rohkeutta! Hän tuli heti kaikkien kanssa loistavasti toimeen. Heidät näkee usein pesemässä toisiaan ja nukkumassa samassa kasassa. Yleensä Klaus seuraa pentujen touhuja sivusta, mutta öisin liittyy leikkeihin mukaan. Tykkää erityisesti leikkiä hiuslenkeillä, hiirillä, palloilla ja oikeastaan kaikella mikä löytyy lattialta.

Klaus ei edelleenkään luota täysin ihmisiin ja on aika varuillaan koko ajan. Hän on kuitenkin sen verran rohkaistunut, että uskaltaa ottaa namun kädestä. Rauhallisesti voi antaa nuuhkia kättä ja sen jälkeen jopa vähän hipaista päätä, mutta aika nopeasti hän näyttää tassullaan tai perääntyy, kun riittää. Päivisin Klaus on aina näkyvillä, ainoastaan vieraiden tullessa hän saattaa juosta hetkeksi piiloon.

Klaus on aina ensimmäisenä juoksemassa keittiöön ruuan perässä. Hän söisi varmasti aivan kaikkea mitä tarjottaisiin.Yleensä hän hyppää keittiötasolle ja istuu siinä odottamassa herkkuja. Nykyään hän on alkanut myös puskea jalkoihin! Yleensä Klausin löytääkin keittiön läheisyydestä löhöilemässä ja jos kävelee kohti, niin hän ei ole moksiskaan vaan jatkaa makoilua siinä rennosti!

Vaikkakin Klaus on edelleen hieman arka ja toisinaan omiin oloihinsa vetäytyvä, niin hän on todella suloinen, leikkisä ja erittäin ihastuttava kissa joka on päässyt arkuudestaan jo aika hyvin yli. Klaus pärjää itsenäisesti hyvin, mutta toisesta kissasta olisi varmasti jatkossakin apua hänelle.