Kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa sai loppuelämän kodin Turusta kesäkuussa 2016.

Pieni ja arka Kesäkurpitsa saapui hoitokotiinsa huhtikuussa ja lyhyen kylpyhuoneessa vietetyn eristysjakson jälkeen alkoi rohkaistua päivä päivältä enemmän. Nykyään Kesäkurpitsa viettää jo kaiken aikansa näkösällä ja sitä voi varovaisesti silitellä ruokailun aikana. Vaikka vieraat ihmiset saattavatkin kissaa vielä arveluttaa, usein uteliaisuus vie voiton ja se hiipii vaivihkaa haistelemaan vierailijoiden sukkia. Kovat äänet ja äkkinäiset liikkeet saavat kissan kuitenkin pötkimään pakoon.

Kesäkurpitsa on todella vilkas ja leikkisä. Kesäkurpitsan ehdotonta lempipuuhaa on laserosoittimella leikkiminen ja jos kissa itse saisi päättää, niin punaisen pilkun jahtaamista olisi ohjelmassa joka päivä koko päivä. Kaikki kissanleluista lattialla lojuviin tohveleihin saavat myös osansa Kesäkurpitsan leikkisyydestä, mutta ihmisen kanssa Kesäkurpitsa ei ole vielä uskaltautunut leikkimään ja leluhuiskua heilutteleva käsi näyttäytyy kissalle ennemminkin arveluttavana ja sitä sopii luikkia karkuun. Ihmisten puuhat kyllä kiinnostavat Kesäkurpitsaa ja se tulee usein hyvin lähelle seuraamaan sijaishoitajansa tekemisiä, mutta kosketusta yrittävää kättä se väistää ja usein livahtaa karkuun. Muuten kissan uteliaisuudella ei näyttäisi olevan rajoja, ja usein saakin olla tarkkaavisena sulkiessaan juuri avaamansa kaapin ovea, ettei kissa jää jumiin tutkimusmatkalleen. Kesäkurpitsa tutustuu ympäristöönsä myös maistelemalla ja jos ei pidä varaansa, saattaa lautaselta kadota pala pizzaa tai soijanakki.

Ihmisiä kohtaan Kesäkurpitsa ei ole lainkaan aggressiivinen ja sijaiskodin toisenkin kissan kanssa se tulee jotenkuten juttuun. Kesäkurpitsaa kaksi kertaa isompi kollipoika on osoittanut leikkisyyden merkkejä, mutta Kesäkurpitsa ei niitä ymmärrä, tai ei ole toisen ison koon takia halunnut painiin ryhtyä. Aina välillä kissojen tylsistyessä ja hakeutuessa liian lähelle toisiaan, kuullaan lyhkäiset sähinät ja nähdään muutamat tassunheilautukset, mutta suoranaiseen tappeluun ei kummallakaan ole mielenkiintoa. Ihmisiin sen sijaan Kesäkurpitsa kiintyy kovasti ja seuraa usein sijaishoitajaansa ympäri asuntoa ja saattaa vähän hätääntyä tämän viipyessä ulkona kauemmin. Kesäkurpitsalla on ollut taipumusta eroahdistukseen ja se on alussa muutaman kerran sijaishoitajansa pidemmän poissaolon aikana käynyt hädissään pisauttamassa tyynyn alle. Tulevan adoptiokodin olisi hyvä ottaa tämä huomioon, esimerkiksi alkuun rajoittamalla kissan pääsyä makuuhuoneeseen työpäivien aikana.