Viiru

Viiru on yli 5-vuotias kissarouva, joka löysi loppuelämän rakastavan kodin elokuussa 2016.

Kuulumisia uudesta kodista: Vain viikko muuton jälkeen Viirun omistaja lähetti terveisiä, että Viiru kotiutuu päivä päivältä enemmän. Yhteisiä päiväuniakin oltiin jo nukuttu, eli kaikesta päätellen kissa löysi tällä(kin) kertaa oikean ihmisensä!

18.4.2016. Viiru on saanut elellä nyt muutaman kuukauden ajan sijaiskodissa, jossa se on ainoa kissa, ja se on rauhoittunut ja rentoutunut valtavan paljon. Se on, jos mahdollista, muuttunut entistäkin seurankipeäksi, ja osallistuu kaikkeen hoitajansa puuhailuun kotona. Välillä se nuolee hoitajansa kasvoja tyytyväisenä, välillä käpertyy tietokoneen taakse lämmittelemään hoitajan työskennellessä koneella. Vieraiden ihmisten Viiru ei vielä halua silittelevän itseään kovin pitkään, mutta se on myös oppinut ilmaisemaan epävarmuutensa hienovaraisemmin kuin ennen. Kevyellä tassun läpäytyksellä ilmaistaan, milloin silittely riittää. Hoitajaansa Viiru suhtautuu nykyään täysin luottavaisesti, eikä ole näpäyttänyt tassuilla tai näykkäissyt pitkiin aikoihin.

Viiru pitää ihmisistä ja rapsutuksistakin tiettyyn pisteeseen saakka. Se tervehtii ihmistä iloisesti ja kiehnää jaloissa aina, kun ihminen on läsnä. Se myös puskee, kehrää ja kurisee saadessaan huomiota. Viiru on siis pohjimmiltaan sosiaalinen ja huomiota rakastava kissa, ja oikeanlaisessa ympäristössä se on oma itsensä vailla epävarmuutta. Aikaisemman arvaamattomuutensa takia Viirua ei kuitenkaan luovuteta lapsiperheeseen tai kotiin, jossa on muita eläimiä.

29.2.2016: Rauhallisen lähestymisen ja maltillisen rapsuttelun ansiosta Viiru ei ole purrut tai raapinut, tai edes lyönyt tassullaan sijaishoitajaa enää pitkään aikaan. Se on luultavasti myös alkanut saada takaisin luottamustaan ihmisiin, mutta sijaishoitaja ei ole myöskään koetellut kissan rajoja liikaa. Viiru on osoittanut luottamuksensa kömpimällä öiksi hoitajan viereen sänkyyn nukkumaan, ja olemalla muutenkin seurallinen ja sosiaalinen kissa. Nyt Viiru kaipaa vain sen oikean ihmisen, joka on sitoutunut jatkamaan luottamussuhdetta kissan kanssa sen loppuelämän ajan!

19.1.2016: Viiru saapui Dewin sijaiskotiin syksyllä 2015 kuuden pentunsa kanssa. Alku sijaiskodissa oli viirulle vaikea ja pian se joutuikin vaihtamaan sijaiskotia arvaamattoman ja aggressiivisen käytöksensä takia. Se tutkittiin lääkärillä perusteellisesti, jolloin saatiin suljettua pois kivut ja sairaudet käytöksen aiheuttajana. Viiru todettiin lääkärillä täysin terveeksi. Uudessa sijaiskodissaan Viiru kesyyntyi nopeasti, mutta sen käytös oli edelleen aluksi arvaamatonta.