Kvartsi

Noin 1-vuotias Kvartsi, lähes kesyyntynyt kollikissa muutti loppuelämän kotiin yhdessä veljensä Tuffin kanssa elokuun lopussa 2016. Kuulumisia päivitetty 7.1.2017!

Kuulumisia uudesta kodista 7.1.2017: Kvartsi ja sen veli Tuffi ovat kotiutuneet uuteen kotiinsa todella hyvin. Alun arkailujen jälkeen molemmat ovat ottaneet kämpän omakseen, ja muutamat viikot muuton jälkeen olivatkin varsin vauhdikkaita palloleikkien kanssa. Sittemmin molemmmille kissoille on muodostunut selkeitä päivärutiineja, joihin kuuluu muun muassa sängyn jalkopäähän hyppääminen iltaisin ja ruoan äänekäs pyytäminen, mikäli ruokarytmistä poiketaan. Kvartsi on omistajien kertoman mukaan erityisen ihastunut tablettiin ja televisioon, ja seuraa niitä usein nenä kiinni ruudussa. Kaiken kaikkiaan kissat ovat selvästi nauttineet elämästään uudessa kodissa!

Sijaiskotiajoista: Kvartsi on arviolta kesäkuussa 2015 syntynyt leikattu kolli, joka hurmaa kauniilla valkomustalla eleganssillaan. Kvartsi on luonteeltaan utelias, ja onkin rohkaistunut merkittävästi viime kuukausien aikana. Kvartsi nauttii nykyään myös silityksistä ja rapsutuksista. Kvartsi tarjoaa itseään silitettäväksi ja alkaa jopa kehräämään. Kvartsi on myös selvästi rentoutunut leikkimään ihmisen seurassa.

Kvartsi viettää aikaa näkösällä ihmisten puuhia seuraillen, kissakavereiden kanssa painien, leluilla leikkien tai torkkuen. Aikaa kuluu paljon myös ikkunalaudalla eläimiä ja ihmisiä tiiraillen tai auringosta nauttien. Poju tulee erinomaisesti toimeen myös sijaiskodin kahden muun kissan, Tuffin ja Kärnän kanssa. ”Varaäiti” Almasta Kvartsi pitää edelleen erityisen paljon, ja juoksee aina ensimmäisenä puskemaan varaäitiään, kun tämä ilmaantuu ruoka-aikaan muiden kissojen sekaan omalta lepohetkeltään.Kvartsille on ollut selkeästi hyväksi sijaiskodissa majailevien reippaampien kissojen seura ja esimerkki, ja olisi varmasti eduksi, jos heille olisi rohkeampaa kissaseuraa myös uudessa kodissa.