Nika

Nika, hieman alle vuoden ikäinen herkuille perso tyttökissa, sai pysyvän kodin kahden muun kissan kaverina Turusta syyskuussa 2016.

Arka Nika loukutettiin Taivassalosta vuoden alkupuolella, ja se vaihtoi sijaiskotia heinäkuun lopussa. Edellisessä sijaiskodissa toisen kissan moukuttamaksi joutunut Nika alkoi uudessa ympäristössään nopeasti rohkaistua ja löytää itseluottamustaan. Nykyään kissa on jo löytänyt tiensä sängyn alta näkyville ja syömisen lisäksi sen lempipuuhaa näyttääkin olevan keskellä lattiaa pitkin pituuttaan rötköttäminen.

Nika väistää vielä ihmistä ja luikkii pakoon kosketusta yrittävää kättä… paitsi ruoka-aikaan. Sijaishoitajan ei tarvitse kuin kävellä keittiöön niin on jo kissa jaloissa pyörimässä ja kehräämässä. Nika puskee huristen ruokakuppia tarjoavaa kättä vasten ja vastaanottaa muutamat rapsutuksetkin ruokatuokion yhteydessä hurjasti etutassuillaan leipoen. Nuoren kissan tavoin Nika on myös hyvin leikkisä ja juoksee mielellään huoneen päästä päähän leluhiiri suussaan. Ihmisenkin kanssa leikit sujuvat erilaisilla huiskuilla, kunhan huitova käsi ei tule liian lähelle. Sijaiskodin leikatun kollipojan kanssa on ystävystytty alun murinoiden jälkeen ja nykyään kissat uskaltautuvat jopa pieneen painiin ja hippasille. Ruoka-ajan kehräyksen yhteydessä Nika puskee myös toista kissaa vasten, mikä on näköjään nyrpeälle herralle jo liikaa ja jonka seurauksesta Nika saa usein tassusta päähänsä. Pian hurina kuitenkin jatkuu.

Nika on täysin sisäsiisti, ei lainkaan aggressiivinen ja huonekalutkin ovat toistaiseksi saaneet olla rauhassa uteliaan kissan kynsiltä. Kaikki ylimääräinen tavara on tietysti jännittävää ja Nika nauttii pikkuesineiden pudottelusta ja lelujen jemmaamisesta pesäpaikkaansa. Nika on kova tyttö rohmuamaan ruokaa ja jos silmä välttää se varmasti tunkee myös toisen kissan kupille. Tilanteet tietysti muuttuvat iän ja ympäristönvaihdoksen myötä, mutta tähän olisi kuitenkin hyvä kiinnittää huomiota jos taloudessa on useampi kissa.