Näätä

Näätä on nelikuinen, savumusta uroskissanpentu, joka muutti loppuelämän kotiinsa Helsinkiin lokakuussa 2016.

Näätä on pihavajan alle alkukesällä syntyneen kissakolmikon ainoa poika. Se on luonteeltaan harkitsevainen ja hieman varautunut ruualle niin perso, että sitä voi esimerkiksi rapsutella sen syödessä. Ruoka on sille niinkin tärkeää, että se jopa murisee siskoilleen, jos ne yrittävät tulla samalle ruokakupille. Näätä tykkää leikkiä, mutta on hieman kömpelö isojen tassujensa kanssa. Painiminen onkin sille parempi laji kuin leluilla leikkiminen.

Kuulumisia uudesta kodista: Näätä on nykyisin Kasmir ja hyvin on nimensä oppinut. Kaksi päivää ikävöi toisia mutta sen jälkeen antoi periksi ja rupesi kehräämään silittäessä. Viikon päästä kissa oli jo aika kesy. Tulee luokse. Saa silittää ja nukkuu vieressä. Eilen totuteltiin nostamiseen herkkunappien avulla ja hyvin kyllä antoi. Alussa oli hieman pientä paniikkia niin nyt kissa ollu jo ihan toisenlainen. Yöt Kasmir ollut täällä vapaana ja ihan kiltisti ollut. Ei ole tehnyt tuhojaan. Todella hyvin on kesyyntynyt vaikka välillä vielä vähän säpsähtelee uusia ääniä, mutta tästä se pilkuhiljaa.