Arka

Arka on noin 3 -vuotias leikattu tyttökissa, joka sai loppuelämän kodin Turusta marraskuussa 2016. Kuulumiset päivitetty 7.1.2017!

Kuulumisia kodista 7.1.2017:

”Arka on ollut nyt meillä pari kuukautta ja kuuluu ihan hyvää! Ensimmäisen viikon se piilotteli melko pitkälti sängyn alla, mutta uskalsi sitten yhtenä iltana tulla esiin ja tuijotteli aina jonkun aikaa ennen kuin säntäsi taas piiloon. Vajaan kahden viikon jälkeen se sitten antoi yhtenä iltana silittää, eikä siitä onnellisuudesta meinannut tulla loppua. Kissa heittäytyi jalkoihinkin pyörimään. Sen jälkeen Arka on tullut (varsinkin ruoka-aikaan) usein lähettyville ja antaa melkein aina silittää ja rapsutella, jos vain itse tekee ensin aloitteen. Välillä se tulee jalkoihin kiehnäämään pitkäksi aikaa.
Missään vaiheessa ei ole oikeastaan ollut sähisemistä muiden kissojen kanssa, vaan Arka on tehnyt tuttavuutta ja on pari kertaa syönytkin yhtä aikaa kollien kanssa samasta kupista. Viimeisin ilmiö on ollut se, että Arka tulee sohvalle tai sängylle loikoilemaan silloin kun itse istuu siinä ja on nukkunut toisten kissojen lähelläkin ja nuollut ja puskenut niitä päällä. Ensimmäisinä öinä se naukui, mutta nykyään se kommunikoi aina kurisevalla äänellä. Ollaan yritetty räpsytellä sille paljon silmiä ja jutella muutenkin ja se on näköjään toiminut! Eilen se uskaltautui hyökkäilemään perässä vedettävän lelun kimppuunkin vähän. Kyllä se aika säpsy on ja säntää helposti piiloon, jos jokin asia ei miellytä, mutta on kyllä rohkaistunut todella paljon saapumisensa jälkeen.”

Arka sijaiskotiaikana: Arka on kiltti ja sisäsiisti kissa, mutta ei anna vielä silittää, ja pelkää edelleen melua ja äkkinäisiä liikkeitä. Siksi Arka sopiikin parhaiten rauhalliseen kotiin, jossa saisi rauhassa tutustua ja rohkaistua entisestään. Arka ei ole sijaiskodissa kohdannut toisia kissoja, mutta on aiemmin elänyt kissapopulaatiossa useiden muiden aikuisten kissojen kanssa. Se saattaisi siis hyötyä rauhallisen, kesymmän kissakaverin seurasta.