Heta ja Nyyti

Heta ja Nyyti ovat n. 5 kuukauden ikäiset päivä päivältä rohkaistuvat kissasisarukset, jotka etsivät yhteistä loppuelämän kotia. Heta on rohkea rämäpää ja Nyyti ujo tarkkailija. Tytöt muuttivat yhteiseen loppuelämän kotiin Turkuun marraskuun alussa 2016.

Heta-tyttö (kilpikonnaväritteinen) on ollut alusta asti porukan pienin, mutta rohkein ja uteliain. Sen kesyyntyminen lähti heti sijaiskotiin saapuessaan hyvin käyntiin ja nykyään se nukkuu yönsä hoitajansa tyynyllä ja on muutenkin arjessa aktiivisesti mukana. Vieraan ihmisen kosketusta Heta yleensä aluksi väistää, mutta leikin ja namien avulla sen saa varsin nopeasti luokseen kiehnäämään ja puskemaan. Erityisesti nukkumaan mennessä silitykset ja rapsutukset kelpaavat. Heta on todella energinen pikkukissa, joka vaatii tulevassa kodissaan ehdottomasti innokkaan painikaverin ja lisäksi paljon huomiota omistajaltaan. Omistajan huomiota vaaditaan myös perinteisten pentukissojen kujeiden varalta, sillä Heta on kokeillut sijaiskodissa verhoissa kiipeilemistä ja huonekasvien sekä sähköjohtojen maistelua. Heta kuitenkin tottelee hyvin kieltoja ja on täysin sisäsiisti.

Nyyti-tyttö (harmaatiikeri) on saanut nimensä Tove Janssonin Nyyti-hahmon mukaan, sillä on luonteeltaan kovin pelokas. Nyyti viettää vielä osan ajasta piilossa, jos sille vieras ihminen on samassa huoneessa.  Ruoan perässä ja uteliaisuuttaan se kuitenkin ilmestyy usein seuraamaan tapahtumia hieman loitommalta, ja saattaa jopa käydä tarkastamassa ruokakupin tai intoutua leikkiin sisarensa kanssa. Nyytin kesyyntyminen on kuitenkin saanut kunnolla vauhtia aivan viime viikkoina, ja sekin on mm. muiden sisarustensa tavoin käynyt yöllä nukkumassa tutun kotihoitajan kaulaa vasten. Nyytillä on upea, hopeanharmaa turkki ja viisaat, lempeät silmät. Nyytille olisi todella tärkeää päästä samaan kotiin kesymmän kissan kanssa, jonka näyttämän mallin avulla sen kesyyntyminen voisi rauhassa jatkua. Kaikkein paras koti Nyytille olisi yhteinen Heta-siskon kanssa, sillä tytöt ovat jo valmiiksi hyvät ystävät ja sisko olisi paras mahdollinen esimerkki pikku Nyytille. Nyyti on paitsi ujo myös herkkä luonne, ja sen takia se joutuu helposti muiden kissojen pomottamaksi. Jos uudessa kodissa on ennestään kissa tai kissoja, tulisikin niiden olla luonteeltaan ystävällisiä muita kissoja kohtaan.