Alma

N. 2-vuotias Alma on leikattu harmaaraidallinen naaraskissa, joka sai loppuelämänsä kodin marraskuussa 2016.

Alma on arviolta n. 2-vuotias leikattu harmaaraidallinen naaraskissa, joka ilmaantui loppuvuodesta 2015 omakotitalon pihalle kahden pentunsa, Felixin ja Lillanin kanssa. Sijaiskotiin saavuttuaan Alma oli pitkään saunaa turvapaikkanaan pitävä sähinäpakkaus, ja vielä pentujenkin muutettua pysyvään kotiinsa tämä lymykissa vietti päivänsä pääsääntöisesti ihmisiltä piilossa ja jolkotti ihmisiä pakoon niihin törmätessään. Saatuaan kissaseuraa tapahtui hyvin nopea muutos, ja Alma oppi rohkeampien kissakaveriensa esimerkillä ottamaan ilon irti kotikissan elämästä. Almaa on toteutettu kosketukseen ruokahetkien yhteydessä, ja nykyään Alma nauttiikin jo korvarapsutushetkistä hiljaa kehräten. Muutenkin Alma antaa jo paljon enemmän koskea itseensä, mutta saattaa joskus säikähtää tilannetta, sähähtää ja vetäytyy pois. Toisinaan Alma on heittäytynyt niinkin sosiaaliseksi, että on tullut käyskentelemään olohuoneessa vaikka tupa on täynnä vieraita, joskus se taas pysyttelee visusti omissa oloissaan. Leikkihetkiin Alma intoutuu mielellään mukaan, etenkin jäätyään ainoaksi kissaksi sijaiskotiin.

Alma viettää aikansa ihmisten puuhia seuraillen, leluilla leikkien tai omissa oloissa torkkuen. Aikaa kuluu paljon myös ikkunalaudalla eläimiä ja ihmisiä tiiraillen tai auringosta nauttien. Alma tuli erinomaisesti toimeen sijaiskodin kolmen aiemman kissan, Tuffin, Kvartsin ja Kärnän, joten se saattaisi hyvinkin viihtyä myös pysyvässä kodissa nuoren kollikissan kaverina. Alma voi myös muuttaa ainoaksi lemmikiksi, kunhan ihmisillä on uudessa kodissa aikaa sen luottamuksen voittamiseen, leikittämisiin ja hellyyshetkiin.