Eläinlääkäriin Pippurin kanssa

Dewin sijaiskodissa on tällä hetkellä pentue, jonka pahnanpohjimmainen on siitä asti kun emo toi sen pihapiiriin esille, kulkenut vaappuen ja kaatuillen. Tullessaan se oli myös muita puolta pienempi, mutta tenava on laadukkaalla penturuualla saanut sisaruksiaan kasvussa kiinni. Pentu olisi ulkona liikkuessaan ollut täydellinen iltapala mille tahansa suuremmalle petolinnulle, joten onneksi toisella loukutusyrityksellä sekin tajusi mennä loukkuun.

pippuri

Pippuri on urhoollisesti paikallaan, vaikka pelottaakin.

Pari viikkoa takaperin ajelin Turun vähälumisia katuja kesärenkailla saadakseni pennun Pet-Vetiin luottoeläinlääkärimme Sari Rytkösen tarkastettavaksi saatuani ajan seuraavalle päivälle konsultointipuhelusta. Niin pikaisella aikataululla oli järkevintä lähteä itse kuskiksi, sen sijaan, että olisi hätyytellyt viime aikoina ylityöllistettyjä autoapulaisiamme.

Eläinlääkäriasemalla paniikissa oleva 6-viikkoinen kissanpentu ei ollut mitenkään onnessaan tilanteesta, jossa häntä sohitaan lampulla silmiin, kuunnellaan stetoskoopilla ja kopautetaan refleksivasaralla. Kaiken kamaluuden varmastikin kruunasi se, kun päätä tutkittiin ultraäänellä.

img-20161028-wa0002

Pippuri saa onneksi harjoittaa motoriikkaansa kolmen sisaruksen kanssa puuhaillen. Leikkejä ei vaappuilu ole hidastanut, välillä niitä vain jatketaan tassut kattoon päin osoittaen!

Olimme kotidiagnosointia pennun kohdalla jo harrastaneet, mutta meistä kukaan ei ole eläinlääkäri, joten oli rauhoittavaa kuulla ammattilaiselta, että kyseessä on cerebellar hypoplasia -niminen syndrooma. Suomeksi siis kissan pikkuaivoihin vaikuttava neurologinen häiriö, jonka seurauksena kissan motoriikka ei pelaa kuten pitäisi. Häiriö on kissalle kivuton ja pennun kasvaessa se oppii hallitsemaan kehoaan paremmin. Kuitenkin nyt – varsinkin innostuessaan jolloin oireet pahenevat – pikkuneiti on aikamoinen häröpallo.

 

Vaikka olemme sijaskotitiimissä tyytyväisiä käynnin lopputulokseen, yhdistyksen taloudenhoitaja varmasti saa pari harmaata hiusta nähdessään eläinlääkäriaseman laskun. Tällaisten spesiaalitapausten eläinlääkärikäynnit kun harvemmin ovat sieltä halvimmasta päästä, ja erilaisia erityishoitoa vaativia kissoja on tänä syksynä ollut useita Dewin hoteissa.

-Mira,sijaiskotiavustaja

P.S. Alla olevalla videolla Pippuri harjoittelee kävelyä omalla tyylillään. Monta askelta päästään jo eteenpäin muksahtamatta!