Tuhansien tarinoiden yhdistys

Dewissä on toiminut kymmeniä aktiivitoimijoita ja satoja sijaiskoteja sen 15-vuotisen olemassaolon aikana. Tähän aikaan sisältyy uskomattomia kissojen selviytymistarinoita, oivalluksia ja onnistumisia kissojen kesyyntymisestä, valvottuja iltoja ja öitä loukun äärellä vahtien, ja surun hetkiä kun kerran pelastettu kissa sairastuu parantumattomaan tautiin ja joudutaan saattamaan ikiuneen. Dewin toimijajoukoissa näitä tapahtumia on aina iloittu, surtu ja koettu yhdessä.

Rivijäsentemme ja muun yleisön tietoon kantautuu melko vähän siitä arjesta, jota Dewiläiset elävät kissojen auttamisen parissa muun elämänsä ohella. Tästä lähtien haluamme jakaa kokemuksiamme entistä paremmin myös teidän kanssanne! Näin voimme tarinoinnin avulla entistä paremmin edistää Dewin yhtä tärkeimmistä tehtävistä: Valistaa ihmisiä siitä, että Suomessa ei ole villikissoja: on vain arkoja, heitteille jätettyjä ja sen myötä villiintyneitä kotikissoja. Nämä kissat eivät ole ”mahdottomia tapauksia” niin kuin edelleen kuulee usein väitettävän. Arka ei siis ole mörkö! Heitteille jätetyt kissat ovat eläimiä jotka pelkäävät, ja ne kaipaavat ennen kaikkea ymmärrystä meiltä ihmisiltä. Kun pelko väistyy, saamme palkinnoksi jotain hienoa ja kallisarvoista: hyväksynnän, luottamuksen, kiintymyksen. Dewin kissat ovat yksilöitä, joilta nämä asiat on ansaittava, niitä ei voi pitää itsestäänselvyytenä.

logofbBlogin nimi ”Arka ei ole Mörkö” viittaa edellä kerrotun lisäksi myös siihen, miten jokainen kissa on ainutlaatuinen yksilö, jokainen on erilainen. Dewissä on kesytetty vuosien varrella lukuisia Arka- ja Mörkö- nimisiä kissoja, joiden nimet ovat kuvastaneet kissojen luonteita kotihoitoajan alkuvaiheessa. Millaisia persoonia näistä sängyn alla piilottelevista otuksista kuoriutuikaan? Siitä kuulette lisää myöhemmin!

-Anna, sijaiskotivastaava