Tintti (nyk. Titi-uu)

Tintti, noin vuoden ikäinen kiltti kissaneiti muutti loppuelämän kotiin joulukuun alussa 2016.

Terveisiä nykyisestä kodista:

Titi kävi kodiksi oikeastaan alusta alkaen, sillä jo muutaman päivän jälkeen hän heittäytyi selälleen viereeni ja oli yllättävänkin luottavainen. Vieraita Titi pelkäsi alussa paljon, eikä vielä nykyäänkään ole aivan varma onko ne uudet ihmiset ihan kiva juttu, vai olisiko sittenkin turvallisempaa pysytellä sängyn alla. Tässä kuitenkin hän on valikoiva, sillä toisten silitykset kelpaavat mutta toisia juostaan pakoon. Sellaiset vieraat, jotka käyvät useammin ovat kuitenkin jo pääosin ansainneet Titi-uun luottamuksen, vaikka heitäkin saatetaan välillä alkuun hitusen arkaille.
Kotiväen seurassa Titi-uu on kuitenkin erittäin seurallinen ja paras paikka on ehdottomasti siellä missä muutkin ovat. Minua hän myös seuraa kuin hai laivaa, menin sitten keittiöön tai kylpyhuoneeseen. Yöt Titi-uu makoilee usein ikkunalla, mutta kun aamulla on heräilyn aika, tulee Titi-uu heti moikkaamaan ja käpertyy usein kainaloon rapsutuksia kaivaten.
Titi-uu tykkää seurailla lintujen elämää ikkunasta, leikkiä palloilla ja huiskun keppipäällä, mutta ihan parasta Titin mielestä on kuivaraksujen heittely ja niiden jahtaaminen. Raksuja on myös kiva etsiä piiloista ympäri asuntoa.

Kerran olemme tänä kesänä päässeet myös ulos valjailemaan, mikä olikin Titi-uun mielestä takapihalla oikein mielenkiintoista, kunnes viereisellä hiekkatiellä käveli nainen ohi ja tuli aika pinkoa takaisin kodin turvaan sisälle. Ehkä vielä jonain päivänä kokeilemme valjailua lisää, jos Titi-uu itse uskaltautuu pihalle asti.

Tintti tuli yhdistykselle kissapopulaatiosta, jossa se oli tottunut tutun ruokkijan läsnäoloon mutta muuten sosialisoinut lähinnä kissojen kanssa. Ihmisiä se vielä hieman arastelee ja sillä on selvästi ”hyviä ja huonoja päiviä” rohkeuden suhteen: joinain päivinä se saattaa kehrätä selällään rapsuteltavana ja toisena se luikkii pakoon sängyn alle äkkiliikkeestä. Kesyyntyminen on kuitenkin ollut nopeaa ja useasti päivässä se tulee hakemaan hoitajaltaan rapsutuksia. Vieraisiin Tintti ei ole vielä tottunut ja pysytteleekin visusti sängyn alla mikäli talossa on vieraita.

Tintti on utelias ja tulee tutkimaan mitä ikinä hoitaja puuhailekaan. Tintin lempileluja ovat huiskut ja namien perässä ryntäily, kun hoitaja heittelee niitä. Eniten Tintti oleskelee raapimispuun päällä katsellen ikkunasta ulos. Tintti on sisäsiisti. Tintin uudessa kodissa voisi olla sosiaalista kissaseuraa, sillä Tintti itse nuorena populaatiokissana todennäköisesti tulisi toimeen uudenkin kissakaverin kanssa.